Bursa Büyükşehir Belediyesi, afet öncesi, anı ve sonrasında yapılması gereken doğru müdahaleler ve alınması gereken güvenlik önlemleri hakkında halkı bilinçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Bursa Yuvam Çocuk Eğitim Merkezi'nde eğitim gören çocuklar, afetlere hazırlıklı olma, doğru müdahale yöntemleri ve güvenli davranışlar konusunda bilgilendirildi.
Eğitimde, çocuklara afet durumlarında nasıl hareket etmeleri gerektiği, güvenli alanlara nasıl geçebilecekleri ve temel ilk yardım bilgileri aktarıldı. Afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bireyler yetiştirmeyi hedefleyen bu eğitim, çocuklara hayat kurtarıcı beceriler kazandırmayı amaçlıyor.
Afet İşleri Dairesi Başkanı Fatih Işık, eğitimlerin afet ve acil durum yönetimindeki en önemli unsur olduğunu belirterek, “Önceliğimiz Bursa Yuvam Çocuk Eğitim Merkezleri. Verdiğimiz eğitimleri halkımızın tüm kesimleriyle buluşturmayı hedefliyoruz. Ulaşabildiğimiz herkese afet ve acil durumlarla ilgili eğitimler vereceğiz” dedi.