Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BYD Yönetim Kurulu Başkanı Wang Chuanfu'nun katılımıyla, İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleşen törende yatırım anlaşması imzalandı.

Byd'den Türkiye'ye Dev Yatırım 1 Milyar Dolarlık Elektrikli Otomobil Üretim Tesisi Geliyor! (2)

Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Fatih Kacır, anlaşmanın detaylarını resmi X hesabından paylaşarak, BYD'nin Türkiye'de yıllık 150.000 araç kapasiteli bir elektrikli otomobil üretim tesisi ve AR-GE merkezi kuracağını duyurdu. Bu tesisin 2026 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor.

Byd'den Türkiye'ye Dev Yatırım 1 Milyar Dolarlık Elektrikli Otomobil Üretim Tesisi Geliyor! (3)

Kacır, kurulacak tesislerin 5.000 kişiye doğrudan istihdam sağlayacağını ve BYD’nin Türkiye yatırımıyla Ankara’nın Avrupa pazarına daha kolay açılacağını belirtti. Ayrıca, BYD'nin Çin'deki tesislerinden sonra en yüksek üretim kapasitesine sahip olacak bu tesisin, Türkiye'nin otomotiv sektöründeki önemini artıracağı ifade edildi.

Byd'den Türkiye'ye Dev Yatırım 1 Milyar Dolarlık Elektrikli Otomobil Üretim Tesisi Geliyor! (4)

BYD ile yapılan anlaşmanın temellerinin Aralık ayında gerçekleştirilen Çin ziyaretinde atıldığı kaydedildi. Bu yatırım, Türkiye'ye 27 yıl sonra otomotiv sektöründe gelen ilk doğrudan yatırım olma özelliği taşıyor.

Kaynak: Haber Merkezi