Ekonomi

Çalışan Emeklilere 5000 TL ikramiye yolda

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda bu hafta görüşülecek olan torba yasa teklifi, çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye...

Abone Ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda bu hafta görüşülecek olan torba yasa teklifi, çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ödenmesini içeriyor. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, düzenlemeyi içeren kanun teklifinin Genel Kurul'da ele alınacağını açıkladı. Eğer teklif meclisten geçerse, ertesi hafta içerisinde çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ödemesi planlanıyor.

Bu yıl bir defaya mahsus olmak üzere verilecek olan 5000 TL ikramiye, özellikle çiftçiler, küçük esnaf ve kısa süreli çalışan emekliler arasında yaşanan mağduriyeti gidermeyi amaçlıyor. Önceki düzenleme sadece çalışmayan emeklilere yönelik olduğu için belirli bir kesimde adaletsizlik algısı oluşmuştu.

Teklife eklenen önerge ile çalışan veya başka bir yerden geliri olan emeklilerin de bu ikramiyeden faydalanabilmesi sağlanıyor. Ancak, ikramiyeden yararlanamayacak emeklilerin adil bir şekilde belirlenip liste halinde yazılması gerektiği vurgulanıyor. Yapılacak düzenleme, torba yasa teklifinin meclisten geçmesiyle birlikte hayata geçecek. Bu adımın, çalışan emekliler arasında eşitlik ve adalete katkı sağlaması hedefleniyor.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57