Çanakkale Boğazı, yoğun sis sebebiyle transit gemi geçişlerine kapatıldı. Göz alıcı 1915 Çanakkale Köprüsü'nün sis bulutları arasından emsalsiz manzarası, dron ile kaydedildi ve seyir zevki sunan görüntüler ortaya çıktı.

Çanakkale Boğazı3Sis Boğazı Kapattı, Gemi Trafik Hizmetleri Devrede

Yoğun sis, Çanakkale'de deniz ulaşımını olumsuz etkileyerek, boğaz trafiğini tamamen durdurdu. Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü, gemileri telsizle uyararak boğazın çift yönlü transit gemi geçişlerine kapatılmasını sağladı. Vatandaşların ve denizcilerin güvenliği için alınan bu önlemler, sisin etkisini kaybetmesine kadar devam edecek.

Çanakkale Boğazı2

1915 Çanakkale Köprüsü: Sis Perdesi Ardından Büyüleyici Manzara

2023 metre orta açıklığıyla dünyanın en uzun orta açıklığa sahip asma köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü, sis perdesi altında adeta bir sanat eseri gibi görüntülendi. Dron ile kaydedilen görüntülerde, köprünün muhteşem silueti sis bulutlarının arasından büyüleyici bir estetik sunarak izleyenleri adeta başka bir dünyaya götürdü.

Çanakkale Boğazı5

Ulaşımda Aksamalar ve Güvenlik Önlemleri

Sis, Çanakkale'de hayatı olumsuz etkilerken, yetkililerin ve denizcilerin tetikte olduğu bir dönem başladı. Gemi trafiğinin ne zaman normale döneceği, sisin etkisini ne zaman kaybedeceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Çanakkale Boğazı4

Editör: Abdullah Argun