Milli Savunma Bakanlığı kaynakları tarafından yapılan açıklamalara göre, Türkiye, Romanya ve Bulgaristan arasında kurulan Üçlü Girişim, yeni üyelerin katılımı ve Montrö Sözleşmesi'nin korunması konularında önemli adımlar atıyor. Ayrıca, Tuzla Piyade Okulu'nda yaşanMilli Savunma Bakanlığı, operasyon ve harekat bölgelerinde akıllı ve kameralı telefon kullanımın yasaklandığını duyurdu. MSB'nin açıklamasında, "Operasyon ve harekat bölgelerinde akıllı ve kameralı telefon kullanımı kesinlikle yasaklanmıştır. İlgili mevzuat ve emirler hilafında hareket ederek konusu suç teşkil eden paylaşım yaptığı tespit edilen personel hakkında ağır yaptırımlar uygulanacaktır." denildi.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları tarafından yapılan açıklamalara göre, Türkiye, Romanya ve Bulgaristan arasında kurulan Üçlü Girişim, yeni üyelerin katılımı ve Montrö Sözleşmesi'nin korunması konularında önemli adımlar atıyor. Ayrıca, Tuzla Piyade Okulu'nda yaşanan olaylar ve Türk savaş uçaklarının İdlib üzerindeki uçuşlarına dair gelişmeler de gündemde. İşte bu toplantıda ortaya çıkan önemli noktalar:

Üçlü Girişim ve Montrö Sözleşmesi

Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu

"Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu (MCM Blacksea), Türkiye, Romanya ve Bulgaristan Deniz Kuvvetleri'nin katılımıyla kurulmuş bir mayın temizleme grubudur. Üç ülke deniz kuvvetleri komutanlarından oluşan bir komite, yılda iki kez toplanarak faaliyetler ve katılacak ülkeler hakkında karar alacaktır."

Kıyıdaş Olmayan Ülkelerin Katılımı

"Kıyıdaş olmayan ülkelerin bu organizasyona katılımları değerli olmakla birlikte, inisiyatif sadece üç kıyıdaş müttefik ülke gemilerine açıktır. Montrö kuralları titizlikle uygulanmakta ve İngiltere'nin Ukrayna'ya sattığı mayın avlama gemileri, savaş bitmeden Karadeniz'e giremez."

Tuzla Piyade Okulu ve Askeri Gelişmeler

Tuzla Piyade Okulu'ndaki Olaylar

"Türk Silahlı Kuvvetleri, disipline aykırı ve askeri hiyerarşiyi bozan durumlara müsamaha göstermeyecek. Yüksek Disiplin Kurulu, ocak ayının ikinci yarısında toplanarak bu konuda en doğru kararı verecek."

TCG İSTANBUL, TCG DERYA ve TCG ARİF EKMEKÇİ Gemileri

"MİLGEM Beşinci Gemi Tedariki Projesi kapsamında inşa edilen TCG İSTANBUL, TCG DERYA ve TCG ARİF EKMEKÇİ gemileri, ocak ayı içerisinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girmesi planlanmaktadır."

Türk Savaş Uçaklarının İdlib Üzerindeki Uçuşları

"7 Ocak 2024'te İdlib'deki üs bölgelerimizi tehdit edebilecek insansız hava aracı tespit edilmiş ve Hava Kuvvetlerimiz tarafından önleme ve engelleme yapılmıştır. Faaliyetler Rusya Federasyonu ile yakın koordinasyon içerisinde yürütülmektedir."

Editör: Fırat Çelik