İnegöl Belediyesi, akıllı şehir uygulamaları kapsamında hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi ile şehirdeki trafik düzenini ve çevre temizliğini sağlama çalışmalarını sürdürüyor. Bu yeni sistem sayesinde çevre kirliliği ve hatalı park gibi ihlaller anlık olarak izleniyor. Ancak geçtiğimiz günlerde kameralara takılan bir görüntü, bu merkezin sadece ihlaller için değil, örnek davranışları da fark ettiğini gösterdi.

Sigarayı Yere Atmadı, Cebine Koydu

İnegöl'de yaşayan çevreye duyarlı vatandaş Enes Kaya, sokakta sigarasını içtikten sonra izmariti yere atmak yerine söndürüp cebine koyarak çevreye olan hassasiyetini gösterdi. Bu hareketi gören İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, "Tertemiz şehir İnegöl hedefimize destek veren kardeşimize teşekkür ediyorum. Çok güzel hareketler bunlar. Bir de kaskın olsa daha da güzel olurdu" diyerek sosyal medya üzerinden genci tebrik etti.

Duyarlılığı Kaskla Ödüllendirildi

Bu örnek davranışıyla dikkat çeken Enes Kaya, İnegöl Belediyesi tarafından teşekkür gecikmedi. Ekim ayı meclis toplantısı öncesinde, Belediye Başkanı Alper Taban gençle bizzat buluşarak ona çevreye duyarlılığından dolayı teşekkür etti ve kask hediye etti.

Muhabir: Abdullah Argun