2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, zorlu ekonomik koşullarda ders başı yapan öğrenci ve öğretmenlere yönelik bir basın açıklaması yaptı. Şahin, öğrenci okutmanın maliyetlerinin arttığı bu dönemde velilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek, partilerinin sosyal destek politikalarına vurgu yaptı.

Şahin açıklamasında,

“2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı başlıyor. 20 milyon öğrenci ve 1.2 milyon öğretmen, ülkemizin zorlu ekonomik koşullarında bugün ders başı yapıyor. Öğrenci okutmanın maliyetlerinin hızla arttığı bir dönemden geçiyoruz ve hayat pahalılığı velilerimizi oldukça zor durumda bırakıyor. Partimizin politikaları doğrultusunda, yerel belediyelerimiz öğrencilerimize sosyal destekler sağlamaktadır. Bu bağlamda, Bursa Büyükşehir Belediyemiz de bir sosyal destek programı uygulamıştır.

Halkımızın, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin taleplerini ve yaşadığı zorlukları biliyoruz. Bu sorunları çözebilmek için halkımızdan genel iktidar için yetki istiyoruz. Öğretmenlerimizin de zor koşullar altında eğitim verdiğinin farkındayız. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş ve bilimsel eğitim anlayışına uygun olarak, çocuklarımızın zihinlerini şekillendirmek temel ilkemizdir. Bu anlayışın ülkemize hakim olması ve öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizin maddi ve manevi olarak daha iyi koşullarda olması en büyük dileğimizdir.

Yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Eğitim öğretim yılımız hayırlı olsun" dedi.

Kaynak: BÜLTEN