CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Şahin, İnegöl'ün kahramanlık dolu tarihine vurgu yaparak, kurtuluş sevincinin milli dayanışma ve bütünleşme ruhuyla her yıl coşkuyla kutlandığını belirtti.

"İnegöl, Büyük Mücadelelerle Aydınlığa Kavuştu"

Zemci Şahin, mesajında İnegöl'ün kurtuluşunun Türk milletinin kahramanlık destanlarından biri olduğuna değinerek şunları söyledi:

"Bugün medeniyetler şehri İnegöl’ümüzün;büyük acılar yaşayarak,büyük mücadeleler ve şehitler vererek düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü. 6 Eylül milli dayanışma ruhunun ve bütünleşmenin en güzel yaşandığı bir gün olarak tarihte ki yerini almıştır. Kurtuluş savaşımız yurdun dört bir yanından olduğu gibi İnegöl’de de,ordumuzun ve milletimizin kahramanlık azmiyle bizleri aydınlığa çıkarmıştır. En güzel duygularımızla kurtuluş sevincini yaşadığımız bu zafer gününde, İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılını kutluyor; bağımsızlık mücadelemizin kahramanları başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, 3. Kolordu Komutanı Şükrü Nail Paşa ve tüm şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum."

Kaynak: BÜLTEN