Genel

CHP Lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Özgür Efendi" Lakabını Beğendi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik "Özgür Efendi" ifadesine yanıt verdi.

Abone Ol

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik "Özgür Efendi" ifadesine yanıt verdi. Özel, lakabı beğendiğini belirterek, emeklilerin durumuna dikkat çekti ve hükümetten somut adımlar atılmasını istedi.

"Özgür Efendi" Lakabı ve Siyasi Polemik

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin İstanbul ilçe belediye başkan adaylarını açıkladığı törende, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve halefi Özgür Özel hakkında eleştirilerde bulundu. Erdoğan, "Özgür Efendi daha başlamadan listenin en altına yuvarlanmayı başardı" ifadesini kullandı.

Özgür Özel'in Cevabı

"Bu kadar düşük emekli maaşıyla, bu kadar yoksullukla baş başayken o bana ne lakap takacağını düşünüyor. Vallahi efendi demek kötü bir şey değil. Aylarca düşünüp düşünüp bana söyleyebilecek söz olarak 'efendi' lakabını bulduysa bu bizim efendiliğimizdir"

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine yanıt vererek, "Efendi demek kötü bir şey değil. Ama o bir şey söyleyecekse emeklilere bir şey söylesin, önce şu 10 bin lirayı asgari ücret seviyesine çıkarsın" dedi ve emeklilere yönelik maaş artışı talebinde bulundu.