Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel bugün CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Görüşme saat 16.00’da başladı. Görüşme öncesinde protokol kuralları gereği Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne Cumhurbaşkanlığı forsunun yer aldığı Türk bayrağı çekildi. Erdoğan'ı CHP lideri Özel kapıda karşıladı. İki lider gazetecilere poz verip, görüşmeye geçti.

Görüşme, Erdoğan'ın 18 yıl aradan sonra CHP Genel Merkezi'ne yaptığı ziyaret olması açısından önem taşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 15.55'te Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan yola çıktı. CHP Genel Merkezi önünde CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından karşılanan Erdoğan, kapıda tokalaşıp basın mensuplarına poz verdi. İki lider daha sonra görüşme için içeriye geçti.

Görüşmeye CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Namık Tan ile AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş da eşlik ediyor. İki isim, görüşmenin kayda geçmesi için notlar tutacak.

Görüşmenin Gündem Maddeleri

Görüşmede iki liderin farklı gündem maddeleri ele alması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzun zamandır dile getirdiği yeni anayasayı gündeme taşıması, Özel’in ise ekonomik gelişmelerle ilgili konuşması bekleniyor.

Özel, görüşme öncesinde Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini toplayarak gündeme ilişkin son değerlendirmeleri parti yönetimiyle yaptı.

Kaynak: www.ntv.com.tr