Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu saldırıyı yapan teröristlerin en büyük siyasi hamisi CHP'dir. Özgür Efendi, bu örgütün siyasi örgütün elebaşına genel başkan seçildiği kongre kürsüsünden bizzat selam gönderdi" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan CHP'ye sert eleştiriler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa'daki bir toplantıda yaptığı konuşmada, Çağlayan'daki saldırının arkasında CHP'nin olduğunu iddia etti. Erdoğan, "Bu saldırıyı yapan teröristlerin en büyük siyasi hamisi CHP'dir. Özgür Efendi, bu örgütün siyasi örgütün elebaşına genel başkan seçildiği kongre kürsüsünden bizzat selam gönderdi" ifadelerini kullandı.

"Bu saldırıyı yapan teröristlerin en büyük siyasi hamisi CHP'dir. Özgür Efendi, bu örgütün siyasi örgütün elebaşına genel başkan seçildiği kongre kürsüsünden bizzat selam gönderdi."

Terörle Mücadele ve Siyasi Duruş

Erdoğan, konuşmasında Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı terör tehditleri ve bu konudaki mücadelelere de değindi. PKK ve DHKP-C gibi terör örgütlerinin eylemlerinin, Türkiye'nin kalkınma ve büyüme çabalarını baltalamak için dış güçler tarafından kullanıldığını belirtti. Erdoğan, bu süreçte muhalefetin yetersiz kaldığını ve CHP'nin bu terör örgütlerine dolaylı destek verdiğini söyledi.

"Türkiye ne zaman gelişme, kalkınma ve büyüme hızını artırısa hemen kirli senaryolar devreye giriyor."

CHP Üzerine Eleştiriler

Erdoğan, CHP'nin Gezi olayları, FETÖ'nün darbe girişimi ve PKK/YPG gibi terör örgütleriyle olan ilişkileri üzerinden Türkiye'ye zarar verdiğini iddia etti. CHP'nin, Türkiye'nin düşmanlarıyla iş birliği yapmakla suçladı ve partinin terör örgütlerinin siyasi uzantılarıyla yoldaşlık yaptığını söyledi.

"Bu parti uzunca bir süredir PKK'nın siyasi uzantılarıyla yoldaşlık yapıyor. İktidara gelebileceklerini zannediyorlar."

Özgür Özel'e Yönelik Eleştiriler

Dört duvar arasında kendince siyasetçilik oynuyor. CHP'nin girdiği bu yolun ne kendisi ne demokrasimiz için hayırlı olmadığı ortadadır. CHP kendi bünyesinde adeta bir iç savaş yaşıyor. Bizim temennimiz bu sürecin sonunda CHP'nin mevcut halinden kurtularak Türk demokrasisine yakışır bir muhalefet partisine dönüşmesidir.

Cumhur İttifakı ülkemiz siyasi birikimine önemli katkılar sağlıyor. Şanlıurfa başta olmak üzere şehirlerimizin tamamında alacağımız neticeyle milletimizi eser ve hizmetleri vermeyi sürdüreceğiz."

Editör: Fırat Çelik