İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye-İtalya Dördüncü Hükümetlerarası Zirvesi’ne katılmak üzere yarın İtalya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı.

Bahçeli ile DEM Parti Heyeti TBMM’de Görüştü: Gündem PKK’nın Fesih Kararı
Bahçeli ile DEM Parti Heyeti TBMM’de Görüştü: Gündem PKK’nın Fesih Kararı
İçeriği Görüntüle

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin daveti üzerine Roma’ya gideceğini duyurdu. Altun açıklamasında, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’nin davetine icabetle, Türkiye-İtalya Dördüncü Hükümetlerarası Zirvesi’ne katılmak üzere yarın İtalya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştireceklerdir" ifadelerini kullandı.

İş Birliği Güçlendirilecek

Roma’da düzenlenecek zirvede, Türkiye ile İtalya arasındaki iş birliğini daha da güçlendirecek adımlar ele alınacak. Ayrıca, güncel bölgesel ve küresel meseleler hakkında kapsamlı bir görüş alışverişi yapılacak.

İmzalar ve İş Forumu

Zirve kapsamında iki ülke ilişkilerinin hukuki altyapısını güçlendirmeye yönelik çeşitli anlaşmaların imzalanması ve iş çevrelerinin katılımıyla bir İş Forumu düzenlenmesi de planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İtalya Başbakanı Meloni'nin riyasetinde gerçekleştirilecek görüşmelerin, Türkiye-İtalya ilişkilerine yeni bir ivme kazandırması bekleniyor.

Kaynak: DHA