Ofis ya da ev yaşamında zamanı yakalamayı kolaylaştıran aksesuarların başında duvar saati tasarımları aklınıza gelebilir. Estetik görünümü de destekleyen bu parçaları dekoratif duvar saati olarak da seçebilir ve dekorasyonunuzda bütünleyici bir etki oluşturabilirsiniz. Bunun yanında farklı tasarımlarla alternatiflerini çoğaltan bu modellerin taşınabilme ve asılabilme gibi avantajlarını gözden geçirebilirsiniz. Zamanı kontrol edebilmenizi destekleyen duvar saati modellerini Koçtaş'ta bulabilirsiniz.

Duvar Saati Seçerken Dikkat Edilmesi Önerilen Noktalar

Evinizde objenin tam olarak asılacağı alanı tespit etmeniz, modeli belirlemenizi hızlandırabilir. Bununla birlikte asacağınız duvarın şekli ve ebatları, ortamın estetik çizgisi ya da modelin hangi amaçla kullanılacağı önemli kriterlerdendir. Bu süreçte tarzınızı önceliğe alarak modelin tasarımını, renklerini, şeklini, boyutlarını ve ağırlığını, teknolojik eklentilerini değerlendirebilirsiniz. Aynı zamanda ortamda mobilya birimlerini de destekleyen bu objeleri, özel köşelerde de kullanabilirsiniz.

Zamanı daha iyi yönetmenizde rol oynayan bu objeleri farklı şekillerde de takabilirsiniz. Bu anlamda modelleri belirlediğiniz alana çivileme, monte etme ya da yapıştırma yöntemleri ile yerleştirilebilirsiniz. Ayrıca mekanınızın profiline göre seçeneklerinizi yönlendirebilir, böylece modelin tasarımını mutfak, salon ya da çocuk odası gibi ortamların özeliklerine göre belirleyebilirsiniz. Bu doğrultuda salon gibi misafirlerinizi ağırladığınız bir mekanda gösterişli büyük duvar saatine yer vermeniz, doğru bir adım olabilir. Bu alanda duvar saatiniz cam, taş, kristal gibi tasarımlarla kombinlenebilir. Parlaklığı ya da görünürlüğü arttıran gold, bronz ya da gümüş şeritleri de tasarımlarda görebilirsiniz. Endüstriyel ya da modern stilinizi sürdürmek istiyorsanız dijital duvar saati alternatifleri seçimleriniz arasına girebilir. Hatta dijital modeller, mekanik ve teknolojik özellikleri sayesinde çalışma odalarının olmazsa olmaz parçalarından olabilir.

Diğer bir yönden modellerin dekorasyonunu öne çıkaran bir kriter de kullanılan materyaldir. Kullanılan materyaller arasında hasır, plastik, cam, ahşap, mdf, kağıt ya da demir gibi birimler öne çıkabilir. Ahşap duvar saati, sade ve doğal stilden hoşlanan ya da otantik bir ortam yaratmak isteyenlerin favori tercihleri arasındadır. İlave olarak modellerin tasarımını etkileyen şekilsel görünümler de merak uyandırabilir. Duvar saatinde vurgulanan kuş yuvası, kap, çiçek, geometrik ya da çaydanlık motifleri dikkatinizi çekebilir. Teknik özelliklerin öne çıktığı sessiz ya da sesli mekanizma ile çalışan modeller de alternatifleri çoğaltabilir.

Dekoratif Görünümleriyle Duvar Saati Modelleri

Mekanınızda ana mobilyalar, halı, perde gibi eşyalar tamamlandıktan sonra estetik görünümü destekleyecek objelere yönelebilirsiniz. Bu süreçte dekorasyon stilleri arasında klasik, rustik, retro, vintage, modern gibi çizgileri bütünlemek için bu objelere gereksinim duyulabilir. Klasik stilinizi pekiştirmek istiyorsanız antrasit, siyah ya da kahverengi gibi koyu renkleri Romen rakamlı tasarımlarla birleştirerek ele alabilirsiniz. Nostaljik bir hava veren vintage stilden vazgeçemiyorsanız eskitmeli ve ahşap görünümlü modeller beğeninizi kazanabilir.

Klasik ve modern stili sürdürmek istiyorsanız bronz, gümüş, gold gibi varaklı tasarımları metal materyalle kombinleyebilirsiniz. Modern stili simgeleyen modeller arıyorsanız yeşil, sarı ve kahverengi tonlara sahip geometrik şekilli tasarımları da seçebilirsiniz. Ortamınızın ferah ve geniş görünmesini önceliğinize alıyorsanız aynalı tasarımlar sizin için doğru tercih olabilir, bu sayede odanızın derinlik algısını da arttırabilirsiniz.
 

Duvar Saati Fiyatlarını Değiştiren Etkenler

Duvar saati fiyatlarını etkileyen etmenler arasında malzemesi, boyutları ve ergonomik özellikleri vardır. Diğer bir taraftan ev ya da ofis yaşamında seçilen modellerin tasarımı farklılık gösterdiği için fiyat aralıkları da değişebilir. Bunun yanında malzemenin kalınlığı, aksesuar eklentileri ve teknolojik tasarımları da fiyatları etkileyebilir. Tüm bu süreçte evinizde ya da ofisinizde dekoratif etki yaratacak duvar saati tasarımlarını Koçtaş web sitesinde keşfedebilir, en beğendiğiniz modeli rahatlıkla alabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ