Türkiye

Denizli'deki orman yangını 3 gündür devam ediyor

Denizli’nin Merkezefendi ve Babadağ ilçelerinde 24 Ekim'de başlayan orman yangını üçüncü gününde de sürüyor.

Loading...

Abone Ol

Denizli’nin Merkezefendi ilçesi ile Babadağ ilçesi sınırlarında yer alan Karcı Dağı’nda 24 Ekim günü saat 14.20 sularında çıkan orman yangını, bölgenin sarp ve ulaşımı zor arazi yapısına rağmen karadan ve havadan yoğun müdahalelerle söndürülmeye çalışılıyor.

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), yangına 6 helikopter, 25 arazöz, 8 iş makinesi ve toplamda 715 personel ile müdahale edildiğini açıkladı.

Gönüllüler ve sivil toplum kuruluşları da destek sağlıyor

Alevlerin gece saatlerinde de devam etmesiyle birlikte mücadeleye orman teşkilatı, itfaiye birimleri, sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler de destek veriyor. İş makineleri ile yangının önü kesilmeye çalışılırken, soğuk ve karanlık şartlara rağmen ekipler yangını kontrol altına almak için yoğun çaba gösteriyor.

Zorlu arazi koşulları müdahaleyi zorlaştırıyor

Orman Genel Müdürlüğü, yangının meydana geldiği alanın sarp ve kayalık olması nedeniyle çoğu yerde yer ekiplerinin el aletleriyle şerit açarak müdahale ettiğini belirtti. Açıklamada, "Denizli’de devam eden yangına gün boyunca 6 helikopter, 25 arazöz, 8 iş makinesi ve toplam 715 personel ile müdahale edilmiştir. Arazinin sarp ve kayalık olması nedeniyle çoğu yerde, yer ekipleri el aletleri ile yangının önüne şerit açarak mücadele etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Yangın şu an için yerleşim yerlerine tehdit oluşturmamaktadır

Sosyal medyada yer alan yanıltıcı görsellere dikkat çekildi

OGM'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, yangına ait olduğu iddia edilen bazı görsellerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Orman Genel Müdürlüğü, "Sosyal medyada yer alan, 'Denizli'de devam eden yangına ait' olduğu iddia edilen görsellerin ise Denizli'de devam eden yangınla ilgisi bulunmamaktadır." ifadelerine yer vererek vatandaşları bilgilendirdi. Ayrıca, yangının yerleşim yerlerine şu an için herhangi bir tehdit oluşturmadığı vurgulandı.

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!