MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda sığınmacı meselesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Suriyeli sığınmacıların ülkelerinden kopuşlarına neden olan iç çatışma ortamı geçer geçmez, sükunet sağlanır sağlanmaz ülkelerine dönüşleri el birliğiyle hepsinin rızasıyla hayata geçirilmelidir" dedi.

Bahçeli, sığınmacı meselesinin Türkiye'nin yumuşak karnı haline geldiğini belirterek, sosyal medyada yayılan kirli malumatların ve çarpıtılmış haberlerin durumu daha da kötüleştirdiğini ifade etti. "Elbette Türkiye yolgeçen hanı, göçmen ve sığınmacı kampı değildir" diyen Bahçeli, sığınmacıların gönüllü, güvenli ve onurlu şekilde ülkelerine dönüşlerinin sağlanmasının önemli bir gündem konusu olduğunu vurguladı.

CHP'ye Eleştiriler

Bahçeli, CHP yönetiminin Atatürk'ün tam bağımsızlık idealiyle çeliştiğini söyledi. "Öyle bir zaman aralığındayız ki maalesef dağda çakal, ormanda tilki kalmamış, hepsi siyasetin sağ ve sol kanadına kapılanmıştır" ifadesini kullanan Bahçeli, CHP'yi ve Zillet ittifakını eleştirdi. Ayrıca, CHP içindeki adaylık tartışmalarına değinerek, CHP'nin cumhurbaşkanı adayının belirlenemediğini söyledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Eleştiriler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz turunu eleştiren Bahçeli, İmamoğlu'nun İstanbul'u terk edip siyasi hesaplar içine girmesini eleştirdi. "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı şayet cumhurbaşkanı adayı olmak arzusundaysa, dış bağlantılı bir talimat veya tembihat almışsa karşımıza çıkıp mertçe itiraf etsin" dedi.

Sığınmacılar ve Göç Politikaları

Bahçeli, Türkiye’de bulunan yabancılarla ilgili kirli malumatların sosyal medyada yoğun olarak servis edildiğini ve bu durumun Türkiye'nin uzun vadede taşıyabileceği bir sorun olmadığını belirtti. "Suriyeli sığınmacıların bugün misafir ise yarın komşu olacaklarını" dile getiren Bahçeli, sığınmacıların sosyal ve ekonomik hayattan tecrit edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Bahçeli, Suriye'de sükunet sağlandığında sığınmacıların ülkelerine dönmesi gerektiğini belirtti. "Suriyeli sığınmacıların ülkelerinden kopuşlarına neden olan iç çatışma ortamı geçer geçmez, yanan ateş söner sönmez, kaos ortamı biter bitmez, sükunet sağlanır sağlanmaz ülkelerine dönüşleri el birliğiyle, güç birliğiyle, insan haklarına muvafık şekilde ve hepsinin rızasıyla hayata geçirilmelidir" dedi.

Bahçeli, Türkiye'nin sığınmacı akınına karşı alacağı önlemlerin geniş çaplı ve milli siyaset planlamasıyla belirlenmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin geçici koruma statüsüyle ağırladığı Suriyelilerin yurtlarına dönmelerinin önümüzdeki en önemli gündem konularından biri olduğunu belirtti.

Terörle Mücadele ve İçişleri Bakanlığı

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet teşkilatının terörle mücadeledeki başarısına değinen Bahçeli, İçişleri Bakanı'nın hedef alınmasını kınadı. "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şerefli komutanlarına, kahraman askerlerimize, İçişleri Bakanı'mızla Milli Savunma Bakanı'mıza bühtan içinde olanların tam karşısında MHP vardır ve taviz vermesi imkansızdır" dedi.

Bahçeli, terörle mücadeleyi başarıyla yürüten devlet ve siyaset adamlarına dil uzatanları kınadığını ve akıllarını başlarına almaları gerektiğini belirtti. "Meydan boş değildir. Kuru gürültüye pabuç asla bırakılmayacaktır" dedi.

Zillet İttifakı ve Osman Kavala

Zillet ittifakının Osman Kavala'ya destek vermesini eleştiren Bahçeli, "Biz Hz. Osman’ı biliriz, Osman Gazi’yi biliriz, Plevne kahramanı Osman Paşa’yı biliriz, dahası Topal Osman’ı biliriz, ancak Soros’a ruhunu satmış Osman Kavala’yı bilmeyiz, bilmeyeceğiz" dedi.

Bahçeli, Osman Kavala'nın mahkumiyet kararına tepki gösteren zillet partilerinin maksat ve meşreplerini deşifre ettiklerini belirtti. Topal Osman'ın hakkının teslim edilmesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli, "Türklüğün bu bıçkın, korkusuz ve aslan parçasına iadeiitibarı da yapılmalı, vatan ve millete hizmetleri takdirle ve hürmetle sahiplenilmelidir" dedi.

Devlet Bahçeli, Türk milletinin belirsizliğe prim vermeyeceğini, Cumhur İttifakı'nın kararlılığıyla sığınmacı sorununu çözme iradesi göstereceğini belirterek, seçimlerde Cumhur İttifakı'nın zafer kazanacağına inandığını ifade etti.

Kaynak: İHA