Gündem

Doğalgaz Cerrah’ta

İnegöl’de 54 bin aboneye doğalgaz hizmeti veren İNGAZ; Akhisar, Huzur ve Yeniceköy Mahallelerinin ardından doğalgazı Cerrah Mahallesi’ne götürdü. Düzenlenen törenle ilk gaz yakılırken, Cerrah’lı vatandaşlar bugünden itibaren abonelik işlemlerini başlatabilecek.

Abone Ol

2004 yılında İnegöl'ü doğalgazla tanıştıran İNGAZ, doğalgazı Cerrah Mahallesi'ne götürdü. Çalışmaların tamamlanmasıyla mahalle meydanında düzenlenen törenle ilk gaz yakma gerçekleştirildi.

İLK KAZMA 2004 YILINDA VURULDU

Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan İNGAZ Genel Müdürü Faruk Coşkun, doğalgaz çalışmalarının ilk kazmasının 2004 yılında vurulduğunu aktardı.

Faruk Coşkun, "Bir söz var 'bizler yarış bittikten sonra da koşan atlarız'. Çok zor zamanlardan geçtik. Her şeye rağmen bütün olumsuzluklara rağmen biz bir gün bile çalışmaktan geri durmadık.

Gece nöbetimizi tuttuk, gündüz işimizin başındaydık. Cerrah Mahallesi'nde ortalama 100 tane aktif sokak var. Bu sokakların 30'una doğalgaz getirdik. 2,5 ay içerisinde Cerrah inşallah tamamlanmış olacak" dedi.

HESAP ORTADA

Doğalgaz'ın hesaplı olduğunu rakamlarla açıklayan Coşkun,

"Bizler Kalyon Holding'in küçük mütevazı bir kuruluşuyuz. Vatanımıza milletimize hizmet etmekten onur ve gurur duyuyoruz.

Bu zamana kadar büyük projelerin grubu olduk. 1 ton kömür ortalama 800 TL, 1 ton odun 700 TL, bir tüp 86 lira hepsini topladığınızda bütün kış boyunca 3 bin TL'ye yakın rakam ortaya çıkıyor. Ancak evinizde bir odayı ısıtıyorsunuz. İNGAZ ortalama 100 metre kare bir daireyi yılda 1200 TL'ye ısıtıyor. Hesap ortada" diye konuştu.

54 BİN ABONE

İnegöl'e doğalgazın gelmesinde çok büyük emekleri olan Hikmet Şahin'i yad ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçemizde doğalgaz çalışmalarının 2004 yılında başladığını anımsattı.

İnegöl'de 54 bin hanenin doğalgaz kullandığını vurgulayan Aktaş:

"12 yıllık bir emeğin, bir gayretin ürünü. Yeniceköy'ün ardından doğalgaz Cerrah' geldi. Sene bazında toplamda baktığınızda evinizin her tarafını ısıtıldığını düşündüğünüzde, bu olmazsa olmaz konulardan bir tanesi.

İlk dönüşüm ile alakalı maliyetler söz konusu olabilir, başlangıç ile alakalı maliyetler var. Şuan bu 4 taksit, bunu 9 taksit yapalım. Çalışmayı bitirip inşallah doğalgazı Kalburt bölgesine de vereceğiz" dedi.

SÖZLER TUTULDU

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Seçim sürecinde Cerrah Mahallesi'ne geldiklerinde vatandaşların bir takım isteklerinin olduğunu ve bu istekleri seçimlerinin ardından yerine getirdiklerini söyledi.

Cerrah'lı vatandaşların doğalgaz istediğini belirten Şahin,

"AK Parti olarak kentleşmeye ve kentleşmenin gereklerini kırsala götürmeye kararlı bir iktidarız. Kentte ne varsa köyde o olacak dedik. Ben buradan İNGAZ müdürüne teşekkür ediyorum, bizimle çalıştılar gazı buraya getirdiler. Cerrahlı hemşerilerimiz evlerine tüp taşıma derdinden kurtulacak."

"Bu memlekette bu topraklarda yaşıyorsak kaliteli bir şekilde yaşamamız lazım, huzur ve konforlu bir şekilde yaşamamız lazım. Çünkü biz bunu hak ediyoruz. Sizler AK Parti'ye destek veriyorsunuz, biz de bunun karşılığı olarak size hizmet ediyoruz. Daha yapacağımız çok şey var" dedi.

HOCA KILIĞINA GİRMİŞ TERÖRİST

Darbe girişimine ilişkin ise Hüseyin Şahin şöyle konuştu,

"15 Temmuz gecesi üzerine kamuflaj giyen teröristler şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içerisine sızdılar. Ve bizim verdiğimiz vergilerle alınan F-16'lar ile helikopterlere bindiler ve bu aziz millete kurşun attılar, meclisimize bomba attılar.

Neden? Türkiye'nin kalkınması, büyümesi kesintiye uğrasın Türkiye, milletimizin bize gösterdiği hedefler doğrultusunda lider ülke ve güçlü ülke olmasın diye. Bunu unutmamamız gerekiyor."

80 BİN KİŞİ TOPLANDI

"Bu terör örgütünün adı FETÖ. Biz onu Hoca diye biliyorduk ama hoca değilmiş. Hoca kılığına girmiş teröristmiş. Hocalar çok muhterem insanlardır. Ama bu hoca değil terörist. Yerli ve milli olsa cebinde Türk parası olur.

Şifre olarak 1 dolar vermiş. Nereden emir aldığını çözmüş oluyoruz. İnegöl'de darbe gecesi 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece saat 00.00'da belediye önünde 80 bin hemşerimiz toplanmıştı. Allah hepsinden razı olsun hepinizden razı olsun."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından sembolik olarak ilk gaz yakıldı. Gazın yanmasıyla mahalle sakinleri büyük coşku yaşadı.