Düğünlerde silahın işi ne?

Sincan ilçesi Beyobası Mahallesi'nde gerçekleşen olayda, düğün öncesinde havaya ateş açma geleneği felaketle sonuçlandı. Ö.A. isimli şahıs, silahındaki tutukluk nedeniyle yanlışlıkla 13 yaşındaki akrabası Seyfi Efe Sarıoğlu'nu başından vurarak ölümüne sebep oldu. Bu acı olay, düğün öncesi gerçekleştirilen "damat yürütme" geleneği sırasında yaşandı.

Genc Gazete Dugunde Ates Etme Silah (5)

Silahı tutukluk yapmış

Olay yerinde bulunanların ifadelerine göre, Ö.A.'nın silahı tutukluk yapmış ve çevresindekilere rağmen düzeltilmeye çalışılmış. Bu sırada silah, tamir edilmeye çalışılırken ateş alarak, yanında bulunan Seyfi'ye isabet etti. Olay sonrası kargaşa içinde Sarıoğlu, acil tıbbi müdahale için Ankara'ya götürüldü fakat yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Genc Gazete Dugunde Ates Etme Silah (4)

Silahı tutukluk yapan Ö.A.'nın silahının devamlı tutukluluk yaptığını ve çevresindekiler tarafından defalarca uyarıldığı halde dikkate alınmadığını, Seyfi'nin eniştesi Kayahan Yücetürk belirtti. "Bu arkadaşın da silahı devamlı tutukluluk yapıyordu. Uyarmışlar da yani bir türlü dinlememiş. İnsanlar örnek alsınlar. Bir aile yandı iki taraf da yandı. Biraz dikkatli olsunlar. Kimse yanmasın bir daha" dedi.

Genc Gazete Dugunde Ates Etme Silah (2)

Toplumsal Tepkiler ve Çağrılar

Mahalle sakinlerinden Sinan Pehlivan, köylerde ve şehirlerde havaya silah sıkmanın yasaklanması gerektiğini belirtti. Pehlivan, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için daha sert yasal düzenlemeler ve cezaların gerekli olduğunu ifade etti. "Bir daha köylerde olsun, şehirlerde olsun böyle canlar yanmasın. Bu aile yandı perişan oldu. Çocuğumuz 13 yaşında. Çok da güler yüzlü, tatlı dilli bir çocuktu. Burada da şehirlerde de hiç kimse silah sıkmasın" diye konuştu.

Genc Gazete Dugunde Ates Etme Silah (3)

Kaynak: İHA