DÜNYA DÜĞÜM

Abone Ol

1.Dünya Savaşı ve 2.Dünya savaşı öncesindeki gibi bir duruma geldi dünya. Sürekli yeni sorun alanları çıkarken, devam eden sorunlar ise çözümsüzlüğe sürükleniyor. Hatta her sorun, her geçen gün daha da büyüyerek içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

1.Dünya Savaşı öncesindeki İtilaf Devletleri - İttifak Devletleri gruplaşması veya 2.Dünya Savaşındaki Mihver Devletler - Müttefik Devletler gruplaşması gibi bir gruplaşma var dünyada.

Önceki dünya savaşlarının temel sebebi olan sömürgecilik yarışı, dünyanın her yerinde günümüzde de yaşanıyor.

Gerek devletlerin kendi arasındaki sorunlar, gerekse ittifak halinde bulunan devletlerin diğer ittifaklarla olan sorunları, adeta çözümsüzlüğe mahkum ediliyor.

Ayrıca, daha önceki dönemlerden farklı olarak; terör örgütlerinin emoeryalist ordular gibi kullanılması ve vekalet savaşları da, dünyayı ateşe sürükleyen başka bir sorun olarak karşımızda duruyor.

Aynı şekilde önceki dönemlerden farklı olarak, siber savaşlar da devreye girdi. Ve yakın gelecekte siber savaşlar hem artacak hem de çok daha tehlikeli hale gelecek gibi görünüyor.

Önceki dünya savaşına (1939 - 45) oranla, silah teknolojilerindeki korkunç gelişmeleri ve silahlanma yarışlarını da hesaba katınca, durumun ne kadar vahim olduğu iyice belirginleşiyor.

Tüm bunların üstüne birde İsrail gibi bir siyonist - soykırımcı bir aktörün varlığını hesaba katınca, işin iyice zıvanadan çıktığı net olarak anlaşılıyor.

Siyonist - Evanjelist - Emperyalist cephenin dünyadaki gücü ve "tanrıyı kıyamete zorlamak, arz-ı mev'ud, tanrı krallığı " gibi şeytani ideolijileri de göz önüne alınınca resim iyice kararıyor. Ayrıca uluslararası hukuk ve ya uluslararası kurumlar denen şeylerin artık umursanmadığı, özellikle gücü elinde tutanların medyayı da silah gibi kullandığını da düşününce durum vahim ötesi bir hal alıyor.

Bu kadar sorun yumağı çözülebilir mi diye düşündüğümüzde, "evet" demek çok zor görünüyor. Biriken sorunlar çözülemezse, dünya bu "gaz sıkışması" nın neticesinde bir patlama yaşayacaktır. Ki, birilerinin istediği, planladığı şey de bu zaten.

"Patlama" yaşanmadan tedbir almak, teknoljik olarak en iyisini yapmak, ülkeler için güç kaynağı olan birliklerini muhafaza etmek, devletlerin var olabilmesinin en önemli şartları olarak görünüyor.

365 günde, Katil İsrail'in Gazze'de 17 bin çocuğu, canlı yayınlarda katletmesine engel olamayan bir dünyada hangi sorun çözülebilir ki ?

Bu kadar büyük bir katliamı durduracak bir hukuk, vicdan, güç yoksa, dünyayı cehenneme çevirerek kendilerine "cennet" kurmak isteyenlere kim engel olabilir ki?

1.Dünya Savaşı'nın fitilini ateşleyen bir cinayetti, Avusturya - Macaristan veliahdının öldürülmesiydi. 2.Dünya Savaşı'nı "görünürde" çıkaran Hitler idi. Peki böyle bir kıvılcımın çıkmasına, mesela  bir nükleer silahı ateşleyerek, büyük savaşın tetiklenmesinin vede "armegeddon" hesaplaşması başlatılmasının önüne geçilebilir mi?

Zor görünüyor, hem de çok zor. Allah günümüzü de önümüzü de hayreylesin...

MEHMET ARİF SELİM