Ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde yangın kontrol altına alındı, ancak bölgede büyük bir tahribatın önüne geçildi.

Yangının Yükseldiği Bölge ve Müdahale

Yangın, öğle saatlerinde Efes Antik Kenti'nin alt kapısına yakın otluk ve makilik alanda başladı. Alevlerin hızla yayıldığını gören vatandaşların ihbarıyla bölgeye itfaiye ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sevk edildi. Havadan ve karadan yapılan müdahale ile yangın, antik kentin gişelerine kadar yaklaşan alevler kontrol altına alındı.

Genc Gazete Efes Antik Kenti Yakınında Korkutan Yangın (2)

Başkan Ceritoğlu Sengel'den Açıklama

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, yangının hemen kontrol altına alındığını ancak 8 bin 600 yıllık tarihin büyük bir tehdit altında olduğunu belirtti. Başkan Sengel, “Yangının başladığı bölgenin antik kentin stadyumuna yakın olduğunu öğrendik. Henüz soruşturma tamamlanmış değil, ancak yangının bir insan kusurundan kaynaklandığı tahmin ediliyor. Atılan sigara izmariti nedeniyle böyle bir felaket yaşanabilirdi. Şükürler olsun ki acil müdahaleyle yangın söndürüldü” dedi.

Genc Gazete Efes Antik Kenti Yakınında Korkutan Yangın (1)

Yangının Yıkıcı Etkileri ve Toplumsal Bilinç

Yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak Efes Antik Kenti'nin gişelerine kadar ulaştı. Bölgedeki vatandaşlar ve yetkililer, bu tür olayların önüne geçilmesi için daha dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. Başkan Sengel, tüm vatandaşları çevre bilincine sahip olmaya davet ederek, “Geçmiş olsun Efes, geçmiş olsun Selçuk” dedi.

“8 bin 600 yıllık tarih yok oluyordu; vatandaşlarımızı ehemmiyetli olmaya davet ediyorum. Şükürler olsun ki yangın kontrol altına alındı.”

Tüm Türkiye'den haberdar olmak için BURAYA TIKLAYIN!

Kaynak: İHA