İnegöl

Eğitimde sorunlu başlangıç

Tarih 12 Eylül 2005. O tarihte 2005-2006 Eğitim Öğretim yılı resmen başlar. O gün tadilatta olan Atatürk İlköğretim Okulu açılışa yetiştirilemez.

Abone Ol

YIL 2005

Tarih 12 Eylül 2005. O tarihte 2005-2006 Eğitim Öğretim yılı resmen başlar. O gün eğitim Atatürk İlköğretim Okulunda onarım çalışmasının tamamlanmaması nedeniyle başlayamaz. Bazı okullarda da kıyafet sorunu yaşanır.

 İNEGÖL ANADOLU LİSESİ AÇILDI

2005-2006 Eğitim Öğretim yılı, Cemil Sönmez İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenlerinin Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Garnizon Komutan vekili Jandarma Yzb. Mehmet Nebioğlu ve Kaymakam Erdoğan Bektaş’a yaptıkları ziyaretler ile başlar.

Protokol ayrıca o yıl ilk kez faaliyet gösteren İnegöl Anadolu Lisesinin açılış törenini takip eder. Eğitimde sorunlar 2023 yılında bitti mi? Sorumuzun cevabını sizlere bırakalım ve  Arşivden haberimizin devamına bakalım:

 

İŞTE ARŞİVDEN HABERİMİZİN DEVAMI:         

ATATÜRK İLKÖĞRETİM 1 HAFTA KAPALI

            “Bu arada yaz tatili döneminde büyük onarımdan geçen Atatürk İlköğretim Okulu’nda çalışmalarının tamamlanamaması nedeniyle eğitim öğretimin 1 hafta geç olarak başlayacağı açıklandı. Bu arada bu yıl faaliyete geçen Yunus Emre Lisesi ve Nuh Mete Küçükçalık Lisesi için belirlenen okul kıyafetlerinin dikim evlerinin yetiştirememesi nedeniyle bir çok öğrencinin temin edemediği belirtilirken, kıyafetlerin temin edilene kadar öğrencilerin sivil elbiseler ile derslere alınacağı kaydedildi.”

            “Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk 41 bir öğrencinin eğitim gördüğü İnegöl’de bu yıl ÖSS’de büyük bir başarı beklentilerinin olduğunu, OKS’de ise Bursa 1.liğini hedeflediklerini söyledi. Baştürk, eğitimde başarının yakalanması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istedi.”

            İnegöl’de İlköğretimde 28 bin, lisede 10 bin 500, yaygın eğitimde de 2 bin 500 öğrenci 2005-2006 eğitim öğretim yılına merhaba diyor. Cumhuriyet tarihi boyunca sadece 6 lisesi olan İnegöl’de lise sayısı bu yıl 11’e çıktı. İnegöl Anadolu Lisesi, İnegöl Anadolu Öğretmen Lisesi, Nuh Mete  Küçükçalık Lisesi, Yunus Emre Lisesi, ve Alanyurt İMKB Endüstri Meslek Lisesi bu yıl yeni öğrencilerine kabul edecek. Yeni eğitim yılında en önemli değişiklik ise lisede tekli eğitime geçilmesi olacak. Sabah okullarına gelecek olan öğrenciler akşam saatlerine kadar eğitim göreceği için bugüne kadar yaşanılan sorunlarda ortadan kalkacak. Artık öğrenciler evlerine karanlık bastırdığında gitmek zorunda kalmayacak.

            Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk bu yıl eğitim alanında yaşanılan gelişmeler ile birlikte başarı grafiğinin de büyük oranda artacağını söyledi. Geçtiğimiz yıl eğitim alanında Bursa 11. liğinden Bursa 2. liğine yükseldiklerini kaydeden Baştürk, yeni hedeflerinin Bursa birinciliği olduğunu belirtti ve eğitimci kadroya bu noktada güvenlerinin tam olduğunu ifade etti.

            Velilere de seslenen Baştürk, “ İnegöl’de başarının yakalaması için eğitim seferberliği başlattık, bu bağlamda iş adamlarımızın büyük desteğini gördük, Türkiye genelinde eğitime destek kampanyası en fazla ilçemizde meydana geldi, bunun yanı sıra okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimizde ellerinden gelen çabayı sarf ettiler. Bizler velilerimizin de öğrencilerimizle daha yakından ilgilenmelerini ve tüm sorunlarına ortak olmalarını bekliyoruz. Şu unutulmamalı ki eğitimde başarı, öğretmen-öğrenci-veli dayanışması ile sağlanabilir” dedi.

ARŞİVDEN İNEGÖL HABERİ 2005  

İnegöl’de bugün, İnegöl haberleri, İnegöl son dakika haberleri, İnegöl güncel haberleri öğrenmek için TIKLAYINIZ