Sürücü kursları ve ehliyet sınavıyla ilgili yönetmelik değişiyor. Yeni düzenlemelerle sürücü adaylarına direksiyon sınavında park manevrasında iki deneme hakkı verilmesi ve 'U dönüşü' yapma zorunluluğu getirilmesi bekleniyor. Ayrıca, sınav süresi akıcı trafik de eklenerek 40 dakikaya çıkarılacak.

Sürücü adaylarının eğitim standartlarının yükseltilmesi için hazırlanan yeni yönetmelik kapsamında, park manevrası sırasında deneme hakkı ikiye çıkarılacak. Yönetmelikte ayrıca, elektrikli araçlar ve engelliler için de düzenlemeler yapılması öngörülüyor.

Park Kuralları Esneyecek

Sürücü adaylarının iki araç arasına park etme konusunda sorun yaşadıklarını belirten İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Murat Tekin, "Bir kursiyerin tek hamlede aracını geri geri gelerek iki arabanın arasına park etmesi gerekiyordu. Bu çok katı bir kuraldı. Eğitimlerin tamamının buraya yoğunlaşmasına sebep olan bu maddeyi esnetiyoruz. Artık kursiyer, iki araç arasına park ederken ilk hakkında deneme yapacak, başarılı olamazsa çıkacak ve tekrar manevra yapmayı deneyebilecek." dedi.

U Dönüşü Zorunluluğu Geliyor

Direksiyon sınavlarında motosiklet ve otomobil kullanımı eğitiminde "U dönüşü" manevrasının eklenmesini öngördüklerini ifade eden Tekin, "Kursiyerlerden iki manevrayla 'U dönüşü' yapması istenecek." şeklinde konuştu.

Bu düzenlemenin Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında yapılacağını belirten Tekin, "Daha iyi sürücüler yetiştirebilmek için sınav süresinin 40 dakikaya uzatılması bekleniyor." dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ