Mayıs'ta Doğalgaza Zam Yok Mayıs'ta Doğalgaza Zam Yok

Yılda iki kez verilen emekli bayram ikramiyesi, bu yıl 3.000 TL olarak belirlendi. Yaklaşık 16 milyon emekli ve hak sahibi, ödeme takviminin açıklanmasıyla birlikte ikramiyelerini ne zaman alacaklarını merak ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamındaki emeklilere yönelik bayram ikramiyesi ödeme takvimini duyurdu.

Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemeleri bugün itibarıyla başladı. SGK tarafından yapılan açıklamaya göre, emeklilere yüzde 50 artışla 3.000 TL bayram ikramiyesi ödenecek. Bu artış, milyonlarca emekliyi sevindirirken, ödeme takviminin detayları da belirlendi.

“4A kapsamında (SSK) gelir ve aylık alanların ödeme günü 17-18 olanlara 2 Nisan, 19-20-21-22 olanlara 3 Nisan, 23-24-25-26 olanlara 4 Nisan'da ödenecek. 4B'lilere (Bağ-Kur) ise tamamı 5 Nisan'da ödenecek. 4C emeklilerine (Emekli Sandığı) ise her ayın 1 ile 5'i arasında aylık alanlara ödeme günü 1 ve 2 olanlara 2 Nisan, 3, 4, 5 olanlara aylıkları ile birlikte aynı günde olmak üzere 3-5 Nisan tarihleri arasında bayram ikramiyeleri ödenecek.”

Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur kapsamındaki emeklilerin, ikramiye ödeme günlerine göre planlamalarını yapmaları gerekiyor. Bu ödemeler, Ramazan Bayramı öncesinde emeklilerin yüzünü güldürecek ve ekonomik olarak rahatlama sağlayacak. Ödeme takviminin açıklanması, emekliler arasında olumlu karşılandı.

SGK, ödemelerin zamanında ve sorunsuz bir şekilde yapılabilmesi için gerekli tüm hazırlıkları tamamladığını duyurdu. 

Kaynak: Haber Merkezi