29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümü vesilesi ile birlikte Türkiye'de bulunan emeklilere toplam 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılmasıyla alakalı kararlaştırıldı. 

Emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi zaman?

Bu ikramiye ile, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun geçici 20. maddesi kapsamında ödenecek olup. Emeklilere yönelik bu ikramiye hakkında bilmeniz gereken işte o detaylar ve şartlar.

Emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi zaman?

Kimler İkramiyeden Yararlanabilir?

Bu ödeme, 29 Ekim 2023 tarihi itibarıyla emekli olan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olan emeklileri kapsamaktadır. 29 Ekim 2023 tarihine kadar yaşamını yitiren emeklilerin hak sahipleri bu ödemeden faydalanabilecektir.

Çalışan Emekliler İkramiyeden Yararlanabilir mi?

Hükümet tarafından yapılan açıklamaya göre, emekli olup da fiilen çalışmaya devam eden emeklilerin bu ödemeden yararlanamayacağı söylenmişti.

Dul ve Yetim Aylığı Alanlara Ek Ödeme

Dul ve yetim aylığı alan emekliler ve, aylıkları oranında bir ek ödeme alacaklar.

Başvuru Gerekliliği

Bu ikramiye alabilmek için ayrı bir başvuru yapmanıza gerek yoktur. SGK tarafından belirlenen kriterlere uyan emekliler, ödemeyi otomatik olarak hesaplarına yatacaktır.

Ödeme Tarihi

Ödemenin, yasal düzenlemelerin tamamlanmasından sonra gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Meclis'ten geçen düzenlemeye göre ödemelerin Kasım ayının ortalarında yapılması beklenmektedir. Kesin ödeme yapılmasıyla alakalı tarihi hükümet yetkilileri tarafından duyurulacaktır.