Konya, Seydişehir'deki bu özel öğretmen, yaşamını bir trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeye bağlı olarak sürdürürken, eğitim alanında yaptığı yeniliklerle milyonlarca öğrenci ve öğretmene ilham kaynağı oldu.

İZZET EKER (4)

Hayatın Her Anında Bir Fırsat

İZZET EKER (5)

İzzet Eker, kazadan sonra hayatını baştan şekillendirerek, engellerini fırsata dönüştürmeyi başardı ve mücadelesi ile tüm eğitimcilere rehber oldu.

İZZET EKER (36)

Onun bu mücadelesi, hayatta karşılaşılan zorlukların üstesinden gelmek için nasıl bir motivasyon ve azim gerektiğinin canlı bir örneği.

İZZET EKER (9)

Eğitimdeki Yenilikçi Adımlar

İZZET EKER (7)

İzzet öğretmen, 2013 yılından itibaren yazdığı kitaplar ve internet sitesi aracılığıyla eğitim alanında önemli adımlar attı.

İZZET EKER (34)

Eker, Bursa İlahiyat Fakültesi mezunu

İZZET EKER (32)

Yıllar içinde milyonlarca öğrenci ve öğretmen, onun hazırladığı kaynaklardan faydalandı.

İZZET EKER (11)

Yüksek Lisans ve Sosyal Sorumluluk Projeleri

İZZET EKER (31)

Eker, engellerine rağmen eğitim yolculuğuna devam ederek Selçuk Üniversitesi'nde tefsir anabilim dalında yüksek lisansını tamamladı ve birçok sosyal sorumluluk projesine öncülük etti.

İZZET EKER (12)

Kazadan Sonra Değişen Hayat

İZZET EKER (29)

"Kazadan sonra hayatımın çoğu bilgisayar başında geçtiği için 'Faydalı işler yapmalıyım. Ne yapabilirim' dedim.

İZZET EKER (35)

2011 yılında izzeteker.com isimli bir internet sitesi kurdum. İnsanlara bir şekilde faydalı olmaya çalıştım.

İZZET EKER (13)

2013 yılından itibaren 'EkerTest' ve 'Dinlendiren Defter' markasıyla ülkemizdeki öğrencilere, öğretmenlere bir imkan sağladık, faydalı olmaya çalıştık.

İZZET EKER (30)

Bu kaynaklarımız 2013 yılından itibaren tüm Türkiye'de en çok sevilen, en çok kullanılan din kültürü kaynak kitapları arasına girdi. Bu gurur da bize yetiyor."  - İzzet Eker

İZZET EKER (14)

Bu düşünceyle harekete geçen İzzet öğretmen, kazadan sonra hayatını tamamen değiştirerek eğitim alanında önemli işlere imza attı.

İZZET EKER (24)

Eker, 2011 yılında kurduğu internet sitesinin de çok sevildiğini belirterek, şöyle devam etti:

İZZET EKER (21)

"Bu sitede ürettiğimiz materyallerle insanlar bizi tanıdı, güvendi ve sevdi. 2013 yılında TEOG sınavından önce test hazırlamaya başlamıştım. O yıl ilk kitaplarımız çıktı.

İZZET EKER (3)-1

Resimli, rengarenk, öğrencilerimizin çok hoşuna giden, sempatiyle karşılanan test kitaplarıydı. Amatör başladık bu işe, bir ev ortamında başladık.

İZZET EKER (18)

Amatör bir şekilde de bir süre devam ettik ama baktık ki insanların talepleri çok, her yıl daha da profesyonelleştik. 2015 yılında 5-6-7 ve 8. sınıflar için ilk defa 'Dinlendiren Defter'lerimiz ortaya çıktı. Bunlar da öğrencilerimizden çok yoğun ilgi gördü. Her sene biraz daha geliştirdik bugüne getirdik.

İZZET EKER (22)

Bana 'Hocam sizin arkanızda dev bir ekip mi var, nasıl yapıyorsunuz' diyorlar. Dev bir ekip falan yok. Bu kitapların tasarımını, A'dan Z’ye her şeyini kendim yapıyorum.

İZZET EKER (42)

Bazen destek aldığım arkadaşlarım oluyor, Allah razı olsun ama kitabın yüzde 90' ı kendi emeğim diyebilirim."

İZZET EKER (25)

Engellerin Ötesinde Bir Yaşam

İZZET EKER (26)

Eker, engelini bir basamak olarak görerek, bunu aşmanın yollarını aradı ve bu süreçte milyonlarca öğrenciye ulaşarak, onlara ilham verdi:

İZZET EKER (38)

"2013 yılından beri yazmış olduğumuz kitaplar, hazırlamış olduğumuz yardımcı kaynaklar her yıl 400-500 bin öğrencinin eline değdi, evlerine, okullarına ulaştı. Bu bize büyük bir mutluluk kaynağı.

İZZET EKER (41)

Hesapladığımızda 8-9 yıllık bir zaman dilimi içerisinde milyonlarca öğrenci bizim kitaplarımızdan faydalandı, bize dua etti. Biz de bu dualar sayesinde her yıl üzerine koyarak çalıştık, kendimizi geliştirdik, daha güzel kitaplar ortaya çıkardık." diye konuştu.

İZZET EKER (1)

Öğretmenliğe Adanan Bir Yaşam

İZZET EKER (1)-1

Son nefesine kadar öğretmenlik yapmayı hedefleyen İzzet öğretmen, öğrencilerine ve meslektaşlarına olan bağlılığıyla herkese örnek oluyor:

İZZET EKER (3)

"Bu ürettiğimiz kaynakların, yaptığımız materyallerin kesintisiz bir şekilde devam etmesindeki en büyük sebeplerden biri, öğretmenliğe, öğrencilere olan sevdamız, öğretmen arkadaşlarımıza olan bağlılığımızdır.

İZZET EKER (8)

Nefesim, ömrüm yettikçe bir şeyler üretmeye devam edeceğim. Kazadan sonra 'Engelli oldum' diye kendimi bir kenara çekmedim, hayata küsmedim, yılmadım. Aksine engeli bir basamak olarak görüp onun üzerinden yükselmeye çalıştım. Yani, engelim benim hayatımı bir şekilde yönlendirdi. Belki ben bu kazayı geçirmesem ne kitap yazacaktım, ne test yazacaktım, ne de site kuracaktım.

İZZET EKER (19)

Kazadan sonra Allah bana farklı bir kapı açtı, beni farklı yönlere kanalize etti. Bu vesileyle farklı insanlarla tanıştık, pek çok insanın duasını aldık. Herkes 'Allah razı olsun' diyor. Bu bize yetiyor. Engeli çok sorun etmiyorum, dert etmiyorum.

İZZET EKER (20)

Amacım son nefesimi verinceye kadar insanlara faydalı olmak. Pek çok öğrenci teşekkür mesajı gönderiyor. video çekiyor. Bu bize gurur vesilesi.

İZZET EKER (17)

Ben bunu trafik kazasına borçluyum. Belki bu kaza olmasaydı bunların hiçbiri olmayacaktı."

İZZET EKER (27)

"Bir yandan da Selçuk Üniversitesinde tefsir anabilim dalında yüksek lisansımı tamamladım. 2011 yılında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine yönelik internet sitesi açtık. 'www.izzeteker.com' adıyla açtığımız site, yüzbinlerce üyesi ile sahasında Türkiye'nin en çok takip edilen, rağbet gören sitelerinden biri haline geldi.

İZZET EKER (33)

7 yıl önce yazdığım, 'En Güzel İnsanın Hayatı; Hz. Muhammed' kitabımın bu yıl sekizinci baskısı yapıldı ve 80 bin rakamına ulaştık. Onun haricinde set olarak hazırladığımız, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine yönelik kaynak kitaplarımız, testlerimiz var. Hiçbir engel tanımadan yazmaya, üretmeye, insanlara faydalı olmaya gayret ediyoruz." İzzet Eker

İZZET EKER (37)

Annesinin Anısına Sebil

İZZET EKER (40)

Annesinin vefatı sonrası onun anısına çeşitli yerlere sadaka-i cariyeler yaptırarak, onun anısını yaşatmayı amaçladı ve bu sayede toplumda farkındalık oluşturmaya çalıştı.

İZZET EKER (39)

Anneanneyle hatıra...

İzzet Eker'in hikayesi, zorlukların üstesinden gelme, azim ve kararlılıkla dolu. Bu öykü, herkes için ilham verici ve motivasyon kaynağı olmaya devam edecek.

İZZET EKER (28)

"Engel bizim için sadece bir basamak. Biz bu basamağa bastık ve daha yukarılara çıkmaya çalışıyoruz." İzzet Eker

İZZET EKER (2)

Öğretmen İzzet Eker, sözleriyle, eserleriyle, kitaplarıyla, öğrencileriyle, eğitimleriyle velhasıl örnek hayatıyla öldükten sonra da hayrı ve etkisi devam edecek güzel bir insan olarak şimdiden unutulmazlar listesinde kayıtlara geçiyor.

Hocamızın yolu ve gönlü açık olsun! Eğitim camiası ona şükran borçlu...

İZZET EKER (10)

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:

https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G

KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?

Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.

Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;

0532 696 30 57

Editör: AYHAN BAYRAKTAR