Bu Fiyatlar Sizi Şaşırtabilir:  Sıfır Kilometre Otomobil Fiyatları Nisan Ayında Rekor Kırdı! Bu Fiyatlar Sizi Şaşırtabilir:  Sıfır Kilometre Otomobil Fiyatları Nisan Ayında Rekor Kırdı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, emeklilik için gereken prim gün sayısında esnaf ve sanatkârlar arasındaki eşitsizliğin giderilmesi gerektiğini vurguladı. Prim gün sayısındaki bu eşitsizlik, esnaf ve sanatkârların en önemli sorunlarından biri olarak öne çıkıyor. Palandöken, Cumhurbaşkanı'nın esnafın prim gün sayısının 7 bin 200'e düşürüleceğine dair verdiği müjdenin henüz hayata geçirilmediğini belirterek, esnaf ve sanatkârların prim gün sayısının sabitlenmesi ve emeklilik yaşını beklerken sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi gerektiğini ifade etti.

Bağ-Kur'lu esnaf ve SSK'lı çalışanlar arasında 1.800 prim günü, yani yaklaşık 5 yıl gibi önemli bir fark bulunuyor. Palandöken, bu durumun Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ve esnafın mağdur edildiğini belirtti. Ayrıca, esnafın karşı karşıya kaldığı mali zorluklar nedeniyle sigorta prim teşviklerinin artırılması gerektiğini söyledi.

Palandöken, düzenli prim ödeyen esnafa verilen teşvik oranının yüzde 5'ten yüzde 10'a çıkarılması gerektiğini belirterek, bayram sonrası esnafın prim günü mağduriyeti ve sosyal güvenlik yasasının yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulundu. Esnafın hayatını idame ettirebilmesi ve yeni nesil esnafların piyasaya aktör olarak çıkabilmesi için verilen sözlerin yerine getirilmesinin önemini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi