Esenyurt, deprem tehlikesine karşı ciddi adımlar atıyor. 'Depreme Dirençli Kent Esenyurt' programında konuşan Prof. Dr. Naci Görür, ilçenin depreme karşı dayanıklılığını artırmak için altı temel bileşene vurgu yaptı. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un öncülük ettiği bu toplantı, ilçenin deprem dirençliliğini artırmayı hedefliyor.

Altı Bileşen Üzerine Odaklanma

Görür, yönetim ve yönetim sistemi, halk, altyapı, yapı stoku, çevre, ekosistem ve ekonomi gibi altı ana bileşenin düzgün işlemesi durumunda Esenyurt'un depremi minimum kayıpla atlatılabileceğini belirtti.

Esenyurt Belediye Başkanı'nın Rolü

Başkan Bozkurt, depreme karşı yapılan hazırlıklar hakkında bilgi verirken, doğal afetlere hazırlık konusunda ilçenin geldiği noktayı anlattı. Kendisinin bu süreçteki liderliği, deprem öncesindeki hazırlıkların önemini vurguluyor.

Prof. Dr. Naci Görür’ün Uyarıları

Görür, Esenyurt'un deprem dirençliliğini artırmak için yapılan çalışmaların yanı sıra, ilçe sakinlerinin bilinçlenmesinin önemini vurguladı. Ayrıca, müteahhitlerin bilim ve zemin teknolojisinden uzak olmasının riskleri üzerinde durdu.

Ekonomik ve Sosyal Etkiler

Prof. Görür, Marmara Bölgesi'nin depremle karşı karşıya kalması durumunda ekonomik ve sosyal açıdan ciddi etkilerin olacağına dikkat çekti. Bu, deprem hazırlıklarının sadece Esenyurt için değil, tüm bölge için hayati öneme sahip olduğunu gösteriyor.