Asayiş

Eski kimlik işe yaradı, dolandırıcılardan son anda kurtuldu!

BİM'e ait alışveriş kartı verilerek adına Papara hesabı açılmak istenen Ahmet Akıllı, eski kimlik kartı sayesinde dolandırıcıların tuzağından kurtuldu.

Loading...

Abone Ol

Osmaniye'de yaşayan bilgisayar tamircisi Ahmet Akıllı, dolandırıcıların hedefi olmaktan eski kimlik kartı sayesinde kurtuldu. Ahmet Akıllı, kendisini yardım platformu olarak tanıtan kişilerin, depremzedelere yardım amacıyla 500 TL’lik BİM alışveriş kartı dağıtmak istediklerini belirtti. Ancak eski kimlik kartını gören dolandırıcılar, bilgilerini kopyalayamadan iş yerini terk etti.

Yardım adı altında izinsiz Papara hesabı açtılar

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yürütülen operasyonda, dolandırıcıların BİM’e ait 500 TL’lik alışveriş kartlarını kullanarak vatandaşların adına izinsiz Papara hesapları açtıkları ortaya çıktı. Şüpheli 9 kişiden 8'i tutuklanırken, bu dolandırıcılık girişiminden son anda kurtulan Ahmet Akıllı, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Bir gün iş yerime iki kişi geldi. Depremzedelere yardım ettiklerini ve 500 liralık BİM kartı vereceklerini söylediler. Kendimin bu yardıma ihtiyacım olmadığını belirttim. Bunun üzerine ‘ihtiyacı olan birine verebilirsiniz’ dediler. Kimliğimi istediler, ben de eski kimliğimi çıkardım. Kimliğin eski olduğunu görünce ‘bu kimlik olmaz’ diyerek gitmek zorunda kaldılar.”

Dolandırıcılık şeması bir ay sonra ortaya çıktı

Yaklaşık bir ay sonra haberlere yansıyan olayla ilgili konuşan Akıllı, dolandırıcılık yöntemi sayesinde dolandırıcılardan kurtulduğunu anladığını belirtti. Bu organizasyonun, depremzedeler için yardım kartı dağıtma bahanesiyle vatandaşları tuzağa düşürdüğünü öğrendi.

Eski kimlik kartı dolandırıcılık tuzağını bozdu

Eski kimlik kartının bilgilerini kopyalayamayan dolandırıcılar, Akıllı’yı mağdur edemedi. Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü soruşturmada dolandırıcılık şeması çökertilirken, dolandırıcıların çeşitli yöntemlerle kimlik bilgilerini ele geçirip vatandaşlar adına izinsiz Papara hesapları açtığı tespit edildi.

Osmaniye’de yaşanan bu dolandırıcılık vakası, dolandırıcıların sahte kimlik bilgileri toplama girişimlerinin ne denli tehlikeli olduğunu gözler önüne serdi. Vatandaşlara, kimlik bilgilerini paylaşırken dikkatli olmaları uyarısı yapılmaktadır.

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!