Evlilik teklifi red edilince saplantı yaptı

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesi Şirintepe Mahallesi Dinçerler Sokak'ta yaşanan trajik olayda, 57 yaşındaki Hatice Usalan, işe gitmek için evinden çıkmıştı. Servis durağına doğru yürürken, yaklaşık iki yıl önce evlenme teklifini reddettiği Necmettin Tepecik tarafından pompalı tüfekle vuruldu.

Pompalı tüfekle saldırdı

Necmettin Tepecik, saplantı haline getirdiği Hatice Usalan'a pompalı tüfekle ateş ettikten sonra olay yerinden kaçtı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Ağır yaralı olarak Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Hatice Usalan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kendini de vurdu

Hatice Usalan'ı öldürdükten sonra kaçan Necmettin Tepecik'in yakalanması için Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri geniş çaplı bir çalışma başlattı. Çalışmalar sürerken, Necmettin Tepecik, Yeşiltepe Mahallesi'ndeki boş bir arazide pompalı tüfekle intihar etmiş halde bulundu.

Geçmişteki Tedbir Kararları

Hatice Usalan'ın, son iki yıldır sorun yaşadığı Necmettin Tepecik hakkında geçen sene tedbir ve uzaklaştırma kararı çıkarttırdığı öğrenildi. Tepecik'in kendisine ulaşmasını engellemek için telefon numarasını değiştiren ve ev adresini gizleyen Usalan, tüm çabalara rağmen trajediden kaçamadı.

"Hatice Usalan'ın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından defnedilmek üzere Artvin'in Hopa ilçesine götürüldü."

Kaynak: İHA