Falla dolandırdı

İnegöl’de 1 kişiyi fal bakma bahanesiyle dolandıran kişi, polis tarafından yakalandı. 11 ayrı dolandırıcılık suçundan araması olan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Abone Ol

Alınan bilgiye göre, 25 Ekim 2016 tarihinde Osmaniye Mahallesi Altay Caddesi üzerinde yaşanan olayda, Necla Y. isimli kişi, büyü yapıldığını söylediği bir bayana 100 TL karşılığında falına bakabileceğini söyledi.

DEDİKLERİNE İNANDI DOLANDIRILDI

Falcının söylediklerine inanan bayan, fal baktırdı. Faldan sonra bayandan su isteyen falcı kadın, daha sonra suyu evindeki koltukların üzerine dökmesini istedi. Falcıyla birlikte eve giden bayan, falcının söylediklerini yaparak suyu koltuklarının üzerine döktü.

Falcı kadın büyünün bozulması için son olarak bayandan, camide abdest alan vatandaşların başında gezdirmesini istedi. Ancak bayan bunu kabul etmeyince falcı kadın kendisinin yapabileceğini söyledi.

Bayandan altın yüzüğü alan, Necla Y. ortadan kaybolurken, dolandırıldığını anlayan bayan polise başvurdu. Altın yüzüğü alarak kaçan şüpheli, İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri tarafından Ahmet Akyollu Caddesi üzerinde yakalanarak gözaltına alındı.

DOSYASI KABARIK

Karakola götürülen Necla Y.'nin yapılan GBT sorgulamasında; 2008 yılından bu yana büyü bozma bahanesi ile farklı türdeki dolandırıcılık olaylarından dolayı arandığı tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CEZAEVİ FİRARİSİ YAKALANDI

Bu arada izinli olarak çıktığı cezaevine bir daha dönmeyen kadın zanlı M.İ. polis tarafından yakalandı.