Ekonomi

Fatih Portakal: Emekli zammı beklentisi ve tahmini

2023'ün son günlerinde yaşanan ekonomik gelişmelerin ardından asgari ücretin 17 bin 2 lira olarak belirlenmesi, şimdi de gözleri emekli...

Abone Ol

2023'ün son günlerinde yaşanan ekonomik gelişmelerin ardından asgari ücretin 17 bin 2 lira olarak belirlenmesi, şimdi de gözleri emekli maaşlarındaki zam oranına çevirdi. Gazeteci Fatih Portakal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, emekli maaşlarındaki beklenti ve tahminlere dair konuştu.

Portakal, daha önce asgari ücret tahminini isabetli bir şekilde yapmış olmanın ardından bu kez emekli maaşlarına odaklandı. Açıklamasında, "Asgari ücreti 1 ay önceden bildirmiştim. İsabetli bir öngörüde bulunmuşum. Ve bir emekli olarak dün gece, 'Bize ne zam yapılır?' diye düşündüm" ifadelerini kullandı.

Emekli maaşlarına ilişkin tahminlerini paylaşan Portakal, "Yüzde 52-53 aralığında oran veriyorum. O da en düşük emekli maaşı 11 bin 200 veya 11 bin 400 arasında değişecek. Yüksek alanlara aynı olamayacak. Ben mesela maaşımı söyleyim, yüksek alıyorum; 24 bin lira. Bana yüzde 52-53 yapılmayabilir. Ama yüzde 38'in altında olmayacak. Düşük olanı yukarı çekecekler ama yüksek alanlara kademeli olabilir" şeklinde konuştu.

Açıklamasında, "Kusura bakmayın iktidar, emekliler sizden önce @szctelevizyonu na haberde benden duyacak. İşinizi yine bozacağım" ifadesine yer veren Portakal, emekli maaşlarındaki zam beklentisini ve tahminini paylaşarak milyonlarca emeklinin merakını bir nebze olsun giderdi.