"Sürdürülebilir Yaşam ve Akıllı Şehirler" temasıyla düzenlenen 7. İstanbul Ekonomi Zirvesi'nde, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, belediyenin başarılı çalışmalarını anlatırken ve ödülünü alırken, Gaziantep'te etkili olan sağanak yağışlar, şehri adeta bir su felaketinin eşiğine getirdi. Cadde ve sokaklar su altında kalırken, vatandaşlar ve araçlar mahsur kaldı.

Gaziantep'te Yağışların Felç Ettiği Hayat

Gaziantep'te Sağanak Yağışların Etkisi: Gaziantep'te etkili olan sağanak yağışlar, hayatı durma noktasına getirdi. Cadde ve sokaklar sular altında kaldı, vatandaşlar zor anlar yaşadı. Özellikle Seyrantepe Mahallesi'ndeki Çimento Kavşağında yaşanan su baskını, araçların ve vatandaşların mahsur kalmasına neden oldu.

Zirvede Ödül, Şehirde Felaket

"Sürdürülebilir Yaşam ve Akıllı Şehirler temasıyla düzenlenen 7. İstanbul Ekonomi Zirvesi açılış programına katıldım. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız çalışmaları ve deneyimlerimi anlattım. Dirençli, güvenilir, akıllı, iklim ve çevre dostu Gaziantep Türkiye Yüzyılı'na hazır." - Fatma Şahin

Gaziantep'te Yaşanan Su Baskınları ve Mahsur Kalan Vatandaşlar

Sağanak yağışın şiddetlenmesiyle birlikte, Gaziantep'te özellikle köprülü kavşaklar su altında kaldı. Çok sayıda araç ve vatandaş, yağışın etkisiyle oluşan su baskınları nedeniyle mahsur kaldı. Belediye ekipleri, su baskınlarına karşı mücadele ederken, vatandaşların güvenliği için de önlemler aldı.

Editör: Fırat Çelik