Fenerbahçe kulübü yapılan açıklamada, Timur'un eski MHK Başkanı Lale Orta'nın Ali Koç’a görüntü ve bilgi servis ettiği iddialarının araştırılması başvurusunda bulunulduğu duyuruldu.

6532631e80a0321b58e8d6c8

İşte Fenerbahçe'nin yaptığı açıklama;

Kulübümüz, geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalına konuk olarak katılan Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur’un ülkemizin futbol paydaşlarının başında gelen Federasyonunuzun kurulları ile Kulübümüz hakkında bir kısım mesnetsiz iddialarda bulunmasından dolayı Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderdiği yazıda söz konusu iddialar ile ilgili soruşturma açılmasını talep etmiştir.

Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan tarafından Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderilen metin şu şekildedir:

“Biz, Fenerbahçe Spor Kulübü ve bağlı iştiraki Fenerbahçe Futbol A.Ş. olarak Türk futbolunun adaleti, şeffaflığı ve dürüstlüğü için her zaman duyarlılık gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz. Bu çerçevede, Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur’un, 17 Ekim 2023 tarihinde A Spor televizyon kanalında katılmış olduğu bir programda, ülkemizin futbol paydaşlarının başında gelen Federasyonunuzun kurulları ile Kulübümüz hakkında bir kısım mesnetsiz iddialarda bulunmasından ve bu haksız iddialarını inanılır kılmak amacıyla kamuoyuyla paylaştığı -bir bölümünün deşifre metni işbu yazımızın ekinde sunulan- açıklamalardan büyük bir endişe duymaktayız.