Filistin ve Doğu Türkistan’da yaşanan zulümlere tepki için Büyük İnegöl Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Katil İsrail devletinin Filistin’de gerçekleştirdiği soykırım ve Çin’in Doğu Türkistan’da gerçekleştirdiği zulüme tepki göstermek ve terörü lanetlemek için İnegöl’de sivil toplum kuruluşları harekete geçti.

İnegöl Sivil Toplum Platformu ve Efsane Maraton’dan yapılan açıklamada, İnegöl halkı insanlığın ortak vicdanı olmaya davet edilerek şu ifadelere yer verildi:

“Tüm İnegöl’ü insanlığın ortak vicdanı olmaya, Aziz Türk milletinin evlatlarının şehit edilmesine yeter demeye, teröre lanet, Filistin ve Doğu Türkistan’da ki zulmü ve yapılan soykırımı engellemek ve duyurmak için Heykel’e meşaleler ile yapılacak yürüyüşe bugüne kadar susmadığımız gibi bugünde susmamaya davet ediyoruz.”

Yürüyüşün, İnegöl'de geniş bir katılımla gerçekleşmesi beklenirken Filistin ile Doğu Türkistan’daki zulümlere karşı güçlü bir mesaj verilecek. Sivil toplum kuruluşları, insan haklarına dikkat çekmek ve yaşanan acılara karşı sessiz kalınmaması gerektiğini vurguluyor.

Filistin Ve Doğu Türkistan'daki Zulümlere Tepki İçin Büyük İnegöl Yürüyüşü  Gencgazete

Kaynak: HABER MERKEZİ