Fırın temizliği, ev hanımlarının en zorlandığı konulardan biri. Kimyasal içerikli temizlik ürünleri sağlık açısından endişe yaratabilir. İşte, fırınınızı temizlemenin en etkili ve doğal yöntemleri!

Fırın Temizliği İçin Malzemeler:

1/2 su bardağı sıvı sabun

1/4 su bardağı beyaz sirke

Yeterince su

1,5 su bardağı karbonat

Yukarıdaki malzemeleri bir kabın içinde karıştırarak macun kıvamında bir karışım elde edin. Fırının içinde bulunan tepsi ve ızgarayı çıkararak lavaboda temizleyin. Daha sonra macunu fırının tabanına ve yanlarına sürün. Fırının cam ve kapak kısmına sürmeyin. Fırını kapatın ve 8 saat bekletin. Ertesi gün su dolu bir kaba temiz bir sünger alarak fırını silin. Gerekirse suyu değiştirerek temizliği sürdürün.

Fırın Temizliği 1

Ankastre Temizliği:

1 su bardağı su

1/3 su bardağı tuz

Yarım su bardağı karbonat

Mutfak Lavabosundan Gelen Kötü Kokuları Yok Edecek Pratik Bilgiler! Mutfak Lavabosundan Gelen Kötü Kokuları Yok Edecek Pratik Bilgiler!

Yukarıdaki malzemeleri karıştırarak temiz bir kabın içinde bekletin. Fırının yağlı bölgelerini diş fırçasıyla fırçalayın. Ardından ılık suyla fırını silin.

Fırınınızı temizledikten sonra 10-12 saat çalıştırmamaya özen gösterin. Fırınınızı tekrar kullanmadan önce içini havalandırın ve kurulayın. Artık pırıl pırıl bir fırına sahipsiniz!

Kaynak: Haber Merkezi