Photo Gallery

 100 Yaş Üzeri 10 Kadının Gözünden Asırlık Tarihimiz

100 yaşını aşan 10 kadının anıları ve Atatürk ile ilgili duygusal hatıraları. Türkiye'nin dört bir yanından asırlık kadınlar

Abone Ol

100 yaşını aşan 10 kadının anıları ve Atatürk ile ilgili duygusal hatıraları. Türkiye'nin dört bir yanından bu kadınlar, tarihi olayları ve kişisel deneyimlerini paylaşarak tarihin tozlu sayfalarını aydınlatıyor.

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 1915'te dünyaya gelen, 8 çocuk, 30 torun sahibi Hafi Can, geçmişe dair anılarını anlattı

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde yaşayan 109 yaşındaki Fatma Göçer, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü minnetle anıp, "Atatürk iyiydi, Allah razı olsun." dedi.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Aşağıköy Mahallesi'nde 107 yaşındaki, 6 çocuk, 35 torun sahibi Emine Yeşil, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü görmediğini söyledi.

Eskişehir'in Alpu ilçesinde yaşayan ve 5 oğul, 3 kız çocuk sahibi 104 yaşındaki Elife Gündüz, Atatürk'ü çok sevdiğini söyledi.

Atatürk'ün çocukken sevip yanağını sıktığı Erzurumlu 101 yaşındaki Aliye Göker, Büyük Önder'e olan özlemini evinde bulunan fotoğraflarıyla gideriyor.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Oluklu Mahallesi'nde 1922 yılında dünyaya gelen, 7 çocuk annesi Sultan Kaya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü çok sevdiği ifade ederek, "Atatürk'ü hatırlıyorum, bizi o kurtardı. Aklıma az geliyor, keşke sağlığında gidip görseydik. Bugünlere onun sayesinde ulaştık. İyi ki bu ülkeyi kurtardı." diye konuştu.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 106 yaşına giren, 6 çocuk, 28 torunu olan Güllü İçli, geçmişe dair anılarını anlattı.

Eskişehir'in Günyüzü ilçesinde 108 yaşındaki 4 kız, 2 erkek çocuk sahibi Meryem Şan, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün öldüğü 10 Kasım 1938 yılına ilişkin anısını dile getirerek, "Annem caminin önünde ağladı." dedi.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yaşayan 101 yaşındaki Zeliha Boyraz, Atatürk'ü yaptıklarıyla bildiğini ifade ederek, "Atatürk'ü görmedim ama adını duydum, güzel işler yapmış. Allah ondan razı olsun. Beni Anıtkabir'e götürseler giderim, dua ederim." diye konuştu.

100 yaşını aşan 10 kadının anıları ve Atatürk ile ilgili duygusal hatıraları. Türkiye'nin dört bir yanından asırlık kadınlar