Photo Gallery

5 Bin Liralık İkramiye Emeklilerin Yüzünü Güldürecek: Kimler Faydalanacak?

5 bin liralık ikramiye emeklilerin yüzünü güldürecek: kimler faydalanacak? İşte detaylar...

Abone Ol

Emekliler ve hak sahipleri için Kasım ayında 5 bin lira ikramiye müjdesi! Peki, bu ikramiye kimlere nasıl ödenecek? İşte detaylar...

Emekliler ve hak sahipleri için müjdeli haber geldi. Kasım ayında, 5 bin lira ikramiye ödemesi yapılacak. Bu ikramiye, emeklilerin hayatını nasıl etkileyecek ve ödemelerin detayları nelerdir? İşte emekliler için önemli bu gelişmenin tüm ayrıntıları...

5 Bin Liralık İkramiyenin Kapsamı ve Ödeme Şartları

İkramiye Kimlere Ödeniyor? SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Emekli Sandığı emeklileri, şehit yakınları ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alanlar, ölüm aylığı ve şeref aylığı alanlar, geçici köy korucuları, Kore ve Kıbrıs gazileri, şampiyon sporcular, terörden zarar gören siviller ve diğer hak sahipleri, çalışmayanlara bu ikramiye ödenecek.

Başvuru Süreci ve Ödeme Detayları İkramiyeler için ayrı bir başvuru süreci yok. Emeklilerin maaş aldıkları banka hesaplarına ikramiye otomatik olarak yatırılacak.

Dul ve Yetim Aylığı Alanların İkramiye Durumu İkramiye, hisse oranlarına göre ödenecek. Dul ve yetim aylığı alanlar, çalışmıyorlarsa, ölüm aylığı oranına göre belirlenen miktarlarda ikramiye alacaklar.

Esnaflık Yapan Emekliler İkramiye Alabilecek mi? Kendi iş yerleri olan emekliler, küçük esnaflar ve şirket ortakları bu ikramiyeden faydalanamayacak.

Kasım Ayına Kadar İşten Ayrılan veya Yeni Emekli Olanlar 1-31 Ekim tarihleri arasında çalışan emekliler, ikramiyeden yararlanamayacak. Burada çalışılan gün sayısı önemsiz, 1 gün bile çalışma durumu olanlar bu ikramiyeden faydalanamayacak.

Ödeme Takvimi ve Diğer Şartlar Ödemeler, maaş günlerine göre belirlenen tarihlerde yapılacak. Banka sandıklarından emekli olanlar ve EYT başvurusu yapanlar için de özel şartlar geçerli.