Foto Galeri

Bakanlık Duyurdu! Kadınlara Özel 1000 TL, Hemen Başvurun

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi kadınlara yönelik önemli bir destek programını hayata geçiriyor.

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi kadınlara yönelik önemli bir destek programını hayata geçiriyor.

Bakanlık, eşi vefat etmiş ve sosyal güvencesi olmayan kadınlara her ay düzenli olarak 1.000 TL nakit yardım yapacağını açıkladı.

Bu destekle, hanede sosyal güvencesi bulunmayan ve ihtiyaç sahibi kadınların ekonomik yükünün hafifletilmesi hedefleniyor.

"Hanede sosyal güvencesi olmayan, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ve son resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlara yönelik" yapılan açıklama ile yardım programının detayları paylaşıldı.

Geçen yıl 500 TL olan yardım miktarı, bu sene 1000 TL'ye yükseltildi, bu artışla birlikte yardıma ihtiyacı olan daha fazla kadının desteklenmesi amaçlanıyor.

Yardımdan yararlanmak isteyen kadınların, başvurularını kimlikleri ile birlikte en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapmaları gerekiyor.

Ödemelerin her ay hesaplanıp 2 ayda bir yapılacağı belirtilirken, bu yardım programı sayesinde, resmi nikahlı eşini kaybeden ve sosyal güvence altında olmayan kadınların ekonomik olarak desteklenmesi sağlanacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bu adımı, toplumda olumlu karşılanırken, yardımın kadınların hayatlarındaki olumlu değişimlere katkıda bulunması bekleniyor.