Photo Gallery

Balkonunuzdaki Minik Eczaneniz! Şifa Dağıtan Yeşil Dostlar!

Kim demiş ilaçlar eczaneden alınır diye? Doğanın mucizeleriyle dolu bir dünyada yaşıyoruz ve bazen şifa, burnumuzun dibinde, hatta balkonumuzda yeşeriyor! Evet, yanlış duymadınız. Artık siz de evinizin rahatlığında, minik bir eczane kurabilir, hem de bunu yaparken doğayla iç içe, keyifli vakit geçirebilirsiniz. Nasıl mı? Tabii ki evde kolayca yetiştirebileceğiniz şifalı bitkilerle!

Abone Ol

1. Nane İlk konuğumuz, ferahlatıcı kokusuyla bilinen nane! Balkonunuzun en güneşli köşesine yerleştireceğiniz bir saksı, biraz su ve sevgiyle, mis gibi naneniz sizi bekliyor olacak. Hazımsızlık mı çektiniz? Bir tutam nane çayı imdadınıza yetişse! Yaz sıcağında serinlemek mi istiyorsunuz? Limon dilimleriyle zenginleştirdiğiniz buz gibi nane limonata, içinizi ferahlatsın! Hele bir de misafirlerinize kendi yetiştirdiğiniz naneden çay yapıp ikram ettiğinizde göreceksiniz, övgüler havada uçuşacak!

2. Aloe Vera Yanıkların Korkulu Rüyası, Cildin En İyi Dostu Sırada, adeta bir "ilk yardım" kiti gibi olan aloe vera var! Güneş yanıklarından cilt tahrişlerine, kesiklerden yaralara kadar pek çok soruna iyi gelen bu mucizevi bitki, evinizin demirbaşı olmaya aday. Üstelik bakımı da oldukça kolay. Bol güneşli bir ortam ve düzenli sulama ile aloe vera, şifa dolu yapraklarıyla size minnettarlığını gösterecek. Hatta yapraklarından elde edeceğiniz jeli doğal bir nemlendirici olarak kullanabilir, cildinize canlılık katabilirsiniz.

3. Papatya Uykusuz Gecelerin Sonu, Huzurun Adresi "Uyku tutmayanlara gelsin!" dedirten papatya, sakinleştirici etkisiyle bilinen bir diğer şifalı bitkimiz. Balkonunuzda veya pencere önünde güneş gören bir yere ekeceğiniz papatya tohumları, kısa sürede mis kokulu çiçeklerini açacak.  Akşamları içeceğiniz bir fincan papatya çayı, uykunuzu getirecek, güne zinde başlamanızı sağlayacak. Üstelik papatya çayının rahatlatıcı etkisi, stresli bir günün ardından ruhunuzu da dinlendirecek.

4. Adaçayı Boğaz Ağrısının Düşmanı, Saçların En Yakın Dostu! Hem boğaz ağrılarına iyi gelen hem de saçlara parlaklık kazandıran adaçayı, listenin en çok yönlü bitkilerinden biri! Balkonunuzda veya mutfak pencerenizde kolayca yetiştirebileceğiniz adaçayı, pratik kullanımıyla da gönülleri fethediyor. Boğazınız mı ağrıyor? Bir tutam adaçayını kaynatıp gargara yapın. Saçlarınız mı matlaştı? Son durulama suyuna adaçayı ekleyin, farkı görün! Hatta adaçayını yemeklerinize baharat olarak ekleyerek, lezzetine lezzet katabilirsiniz.

5. Lavanta: Mis gibi kokusuyla bilinen lavanta, sadece güzel kokmakla kalmıyor, aynı zamanda stresi azaltıyor ve uyku kalitesini artırıyor. Balkonunuzda güneş gören bir yere ektiğiniz lavanta fideleri, kısa sürede mora çalan çiçeklerini açacak ve evinize huzur dolu bir atmosfer katacak. Kurutup çekmecelerinize koyabileceğiniz lavanta keseleri ise, giysilerinize hoş bir koku verirken, güveleri de uzak tutacak. Aynı zamanda lavanta yağı, rahatlatıcı etkisiyle masajlarda da sıklıkla kullanılıyor.

6. Ekinezya: Ekinezya, bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinen ve özellikle kış aylarında sık sık başvurduğumuz bitkilerden biri. Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı koruma sağlayan ekinezya çayını, evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Balkonunuzda güneş gören bir yere ektiğiniz ekinezya bitkisi, hem şık görünümüyle hem de şifa dolu çiçekleriyle size keyif verecek.

7. Fesleğen: Yemeklerin vazgeçilmez baharatlarından biri olan fesleğen, aynı zamanda sindirim sistemine de iyi geliyor. Mutfak pencerenizde kolayca yetiştirebileceğiniz fesleğeni, salatalarınıza, makarnalarınıza ve soslarınıza ekleyerek lezzet patlaması yaşatabilirsiniz. Üstelik fesleğenin hoş kokusu, mutfağınıza ferah bir hava katacak.