Photo Gallery

Bedelli Askerlik Ücreti 2024 Belli Oluyor

2024 bedelli askerlik ücretleri yeni yıla sayılı zaman kala belli oluyor. Askerliğe başvuracak milyonlarca aday "2024 bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç TL olacak?" sorularına yanıt aramaya devam ediyor. MSB 2024 Bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç TL olacak? İşte detaylar...

Abone Ol

Geçtiğimiz temmuz ayında memur zammıyla birlikte bedelli askerlik ücretleri de değişmişti. Aralık ayının gelmesiyle yeni yıl zamları gündemin en tepesine yerleşti. TÜİK'in 6 aylık enflasyon oranlarını açıklamasıyla birçok alanda değişim yaşanacak.

"Bilindiği üzere bedelli Askerlik tutarı, daha önce yapılan düzenleme ile memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlenmiş ve miktar konusundaki belirsizlik ortadan kaldırılmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığınca 'Mali ve Sosyal Haklar' genelgesi yayımlanmış ve buna göre bedelli askerlik tutarı 122.351,04 TL olmuştur."

2024 Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar? Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memur, memur emeklisi, SGK ve Bağkurluların maaşlarına zam gelirken bedelli askerlik ücreti de yeniden belirlenecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca bedelli askerlik ücreti genelgesi yayınlanacak.

Taksit Yapılıyor Mu? 7179 sayılı Askeralma Kanunu 9'uncu maddesi ve Askeralma Yönetmeliği'nin 61'inci maddesi gereğince bedelli askerlik hizmeti için belirlenen tutarlar peşin olarak ödenmekte olup taksit yapılmamaktadır.

Bedelli Askerlik Kaç Gün? Bedelli askerlikte 2022 yılında askerlik süresi 1 ay olarak belirlenmiştir. İçinde bulunulan ayın kaç gün olduğu, yol ve sevk durumlarına göre bu süre kısalabilmektedir.

Örnek olarak 3 gün yol izni bulunan bir kişi için bedelli askerlik süresi 27 gün, 4 gün yol izni bulunan bir kişi için ise askerlik süresi 26 gün olabilmektedir.