Photo Gallery

Bursa ve İnegöl’de Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken 5 Büyüleyici Müze!

Bursa ve İnegöl, zengin tarihi ve kültürel mirasıyla dikkat çeken pek çok müzeye ev sahipliği yapıyor. İşte bu iki şehirde gezip görmeniz gereken müzeler:

Abone Ol

Bursa Kent Müzesi    -Adres: Hocaalizade, 6.Kültür Sokak No:8, Burs    - Bursa'nın sosyal, kültürel ve ekonomik tarihini kapsamlı bir şekilde sunar. Müze, çeşitli dönemlere ait objeler, fotoğraflar ve belgelerle şehrin tarihini keşfetmenizi sağlar.

Osmanlı Evi Müzesi    - Adres: Osmangazi, Halil İnalcık Sokak No: 6, Bursa    - 19. yüzyıldan kalma bu Osmanlı evi, dönemin yaşam tarzını ve geleneksel iç mekan dekorasyonunu sergiler. Geleneksel Osmanlı mobilyaları, eşyalar ve kıyafetlerle tarihi bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Bursa Atatürk Evi Müzesi    - Adres: Osmangazi, Çekirge Caddesi No: 77, Bursa    - Mustafa Kemal Atatürk’ün Bursa ziyaretlerinde kaldığı bu ev, Atatürk’ün kişisel eşyaları, fotoğrafları ve döneme ait belgelerle doludur. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş süreci hakkında derinlemesine bilgi edinmenizi sağlar.

İnegöl Kent Müzesi Adres: İnegöl, Yenice mahallesi Bursa İnegöl’ün yerel tarihi ve kültürel mirasını tanıtan bu müzede, arkeolojik buluntular ve etnografik koleksiyonlar yer alır. Bölgede bulunmuş eski eserler ve günlük yaşam objeleriyle tarihî bir bakış açısı kazanabilirsiniz.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 6 yıl önce açılan Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi, sektörde hem üretim hem de ihracatta ön sıralarda yer alan şehrin bu alandaki gelişimini yansıtıyor. Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansının (BEBKA) destekleri, İnegöl halkının malzeme ve materyal bağışlarıyla 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak 14 Aralık 2014'te ziyaretçi kabulüne başlanan İnegöl Belediyesi Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi 3 katlı inşa edildi.