Photo Gallery

Bursa’da En Çok Tüketilen 10 İçecek! Bursa En Çok Ne Tüketmeyi Seviyor?

Bursa, lezzetleriyle ünlü bir şehir olmasının yanı sıra, içecek konusunda da oldukça zengin. Her köşesinde bir çay ocağı, her masada farklı bir içecek görmek mümkün. Gelin, Bursalıların en çok tercih ettiği içecekleri birlikte keşfedelim!

Abone Ol

 1. Sabah, Öğle, Akşam Çay! Bursa’da çaysız bir hayat düşünmek imkansız. Sabah kahvaltısında, öğle arası, akşam yemeği sonrası… Kısacası her anın bir çayı var. Çay bahçelerinde, iş yerlerinde, evlerde her yerde çay içilir. Hele o ince belli bardaklarda, demli mi demli bir çay oldu mu, keyifler tamamdır!

 2. İskender’in Yanındaki Yoldaş Şıra: Bursa’da İskender Kebabı yiyecekseniz, yanına mutlaka bir şıra söyleyin. Tatlı ekşi bir lezzeti olan şıra, kebabın yağıyla boğazınız yanmasın diye birebir. Hem ferahlatıcı hem de leziz!

 3. Ayran Zaten Her Yemeğin Yanına Yakışır.Bursa bunu biliyor! Bursalıların en sevdiği yemek arkadaşı ayran. Özellikle yaz aylarında sıcaktan bunalanlar için bir kurtarıcı. Çarşıda, pazarda, evde, lokantada, yani her yerde ayran içilir. Mis gibi köpüklü ayran Bursa’nın her köşesinde bir yudum serinlik sunar.

 4. İlginç Ama Kış Çayı: Kış aylarında, havalar soğudu mu Bursalılar hemen kış çayı demliyorlar. Ihlamur, zencefil, tarçın, karanfil derken şifalı bir içecek hazır! Özellikle eskiden kalma bir gelenek olmasına rağmen hala bazı sabahları pazarlarda kış çayı satan tezgahları görebilirsiniz. “Aman hasta olmayalım” diye herkes bir fincan içer.

5. Dibek Kahvesi: Son yıllarda Bursa’da dibek kahvesi epey popüler oldu. Normal Türk kahvesinden daha yoğun bir tadı var, ama müdavimi çok. Kafelerde, arkadaş buluşmalarında, “Bir değişiklik olsun” diyenlerin tercihi.Hatta Bursa insanı misafirperverliğinden de olsa gerek evlerinde bulundurup misafirlerine alternatif bir tercih olarak da sunmayı seviyor gibi

 6. Boza: Kışın akşamları hala bazı  Bursa sokaklarında bir ses duyarsınız: “Boozaaaa!” Evet, boza satıcıları iş başında! Sıcak kestane kokusunun eşlik ettiği bu tatlı içecek, özellikle soğuk akşamlarda bir bardak içeni hemen ısıtıverir.Bu eskiden kalan gelenek Bursa’nın bazı yerlerinde hala var. Bursa tarihi yaşatmayı seven bir şehir,unutmayalım

 7. Gazoz: Bursa’da gazoz hala popüler. Kırmızı gazozu, beyaz gazozu, limon gazozu derken, yazın serinlemek için hala tercih edenler çok. Özellikle çocukluk anılarını tazelemek isteyenler için güzel bir seçenek.

 8. Meyan Kökü Şerbeti: Yazın sıcağında, tarihi çarşılarda dolanırken buz gibi bir meyan kökü şerbeti içmek gibisi yok.. Biraz acımsı tadı var ama alışan bir daha vazgeçemiyor.

 9. Sıcakta Ferahlık Arayanların Tercihi Limonata: Bursa’da sıcak yaz günlerinde en çok aranan içeceklerden biri de limonata. Ev yapımı limonatanın yeri bir başka. Biraz ekşi, biraz tatlı, bol buzlu… Serinlemek isteyenlerin vazgeçilmezi!

 10. Kar Yağdığında İlk Akla Gelen Sahlep: Bursa’da kar yağdı mı, sahlep tezgahları kurulur. Dumanı üstünde tüten, bol tarçınlı sahlep, kışın sokakta yürüyüş yaparken elinizi ısıtır. Çarşıda, pazarda, sokak köşelerinde sahlep satanları hala görürsünüz,görür görmez bir bardak almadan geçmeyin. Öyle ki kış aylarında da Bursa’nın sıcacık evlerinde özellikle gençler tarafından hala tüketilen bu içecek çok seviliyor!

Peki siz en çok hangi içeceği tüketiyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!