Photo Gallery

Bursa'da Unutulmaz Bir Haftasonu İçin 10 Öneri!

Haftasonu için heyecanlı mısınız? Tarihi ve doğal güzellikleriyle Bursa sizi bekliyor! İster tarih meraklısı, ister doğa tutkunu olun, Bursa'da herkes için bir şeyler var. İşte size unutulmaz bir haftasonu yaşatacak 10 öneri:

Abone Ol

1. Cumalıkızık Köyünde Zamanda Yolculuk Yapın! Tarihi evleri ve taş sokaklarıyla Cumalıkızık Köyü, sizi zamanda geriye götürecek. Sıcakkanlı yerlilerle sohbet edin, yöresel lezzetlerin tadına bakın ve kendinizi Osmanlı döneminde hissedin. Unutmadan, köy kahvaltısı olmazsa olmaz!

2. Tabi ki Uludağ! Uludağ sadece kışın değil, her mevsim ayrı güzel! Yazın doğa yürüyüşleri ve pikniklerle dolu bir gün geçirin, muhteşem manzaralara karşı fotoğraflar çekin. Kışın ise kayak ve snowboard ile adrenalini zirveye taşıyın. Teleferikle zirveye çıkmayı ve eşsiz manzarayı izlemeyi unutmayın!

3. Bulutların Üzerinde Bir Bakış! Bursa Teleferik Uludağ'ın büyüleyici manzarasını ayaklarınızın altına seren Bursa Teleferik ile unutulmaz bir yolculuk yapın. Yeşilin her tonunu göreceğiniz bu yolculuk, haftasonunuza renk katacak.

4. Yeşil Türbe ve Yeşil Cami Osmanlı mimarisinin göz alıcı örnekleri olan Yeşil Türbe ve Yeşil Cami, yeşil çinileri ve ihtişamlı yapılarıyla sizi büyüleyecek. Tarihe ve sanata doyacağınız bu mekanlarda fotoğraf çekmeyi unutmayın.

5. Sakinlik İsteyenler İçin Gölyazı Köyü Uluabat Gölü kıyısında yer alan Gölyazı Köyü, huzurlu bir haftasonu geçirmek isteyenler için ideal. Tekne turu yapın, göl kenarında keyifli bir yürüyüşe çıkın ve gün batımının tadını çıkarın. Unutmadan, Gölyazı'da gün batımı fotoğrafları Instagram'da rekor kırıyor!

6. Alışveriş Tutkunlarının Adresi! Kapalı Çarşı ve Koza Han Renkli ve hareketli atmosferiyle Kapalı Çarşı, hediyelik eşya alışverişi için mükemmel bir yer. İpek ürünleriyle ünlü Koza Han'da ise geleneksel el sanatlarının güzel örneklerini bulabilirsiniz. Alışveriş molası için avludaki kafeler ideal.

7. Deniz Kokusu ve Tarih Bir Arada! Mudanya ve Trilye’yi Yeniden Keşfedin! Deniz kenarında sakin bir haftasonu geçirmek isteyenler için Mudanya ve Trilye harika birer seçenek. Mudanya sahilinde keyifli bir yürüyüş yapın, Trilye'nin tarihi Rum evlerini ve kiliselerini keşfedin ve taze deniz ürünlerinin tadına bakın.

8. Kültürpark ve Bursa Hayvanat Bahçesi Yemyeşil alanlarıyla Kültürpark, dinlendirici bir gün geçirmek için ideal. Gölet etrafında yürüyüş yapın, bisiklet kiralayın veya piknik yapın. Çocuklu aileler için ise Bursa Hayvanat Bahçesi, hayvan dostlarımızla keyifli vakit geçirmek için harika bir seçenek.

9. Tarihin Derinliklerine..Bursa Arkeoloji Müzesi Bursa ve çevresinin zengin tarihini keşfetmek isteyenler için Bursa Arkeoloji Müzesi mutlaka görülmeli. Arkeolojik kazılardan çıkarılan eserler, sizi geçmişe götürecek.

10. Yenilenme ve Rahatlama! Oylat Kaplıcaları Stresten uzak, yenileyici bir deneyim için Oylat Kaplıcaları'nı ziyaret edin. Doğal termal suların iyileştirici gücüne kendinizi bırakın ve SPA hizmetleriyle kendinizi yenileyin!