Photo Gallery

Çalışan Emeklilere 5 Bin TL'lik İkramiye: Ödeme Planı Açıklandı

Milyonlarca çalışan emekli, 5 bin liralık emekli ikramiyesi için beklenen gelişmeyi duydu. Cumhuriyet’in 100. yılı şerefine verilen bu özel ikramiye, şimdi de çalışan emeklilere sunulacak. SGK, ödemeleri belirlenen sıralamaya göre yapacak.

Abone Ol

İkramiye Ödemesinin Detayları 86 maddelik torba yasa içinde yer alan düzenleme ile 4,7 milyon vatandaş Cumhuriyet ikramiyesi alacak. Ödemeler, Meclis sürecinin tamamlanmasının ardından SGK tarafından gerçekleştirilecek. İkramiyeler, 2023 sonuna kadar veya en geç 2024 Ocak ayında hesaplara yatırılması bekleniyor.

İkramiye Ödemesinin Meclis Süreci SGK, Meclis süreci tamamlandıktan sonra Resmi Gazete'de yayımlandığı andan itibaren harekete geçecek.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu tarafından kabul edilen teklif, ek emekli ikramiyesi için oldukça önemli. Ödeme süreci, torba yasanın Meclis Genel Kurulu'nda onaylanmasını bekliyor.

Ödeme Planları SGK'nın iki farklı ödeme planı bulunuyor. İlk plana göre, eğer düzenleme bu hafta Meclis'ten geçerse, ödemeler 31 Aralık'a kadar yapılacak. İkinci plana göre ise, ikramiyeler maaşlarla birlikte yatırılacak. Ödemelerin gecikmesi durumunda, bu alternatif plan devreye girecek.

SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Ödeme Tarihleri SSK'lı çalışan emeklilerin ödeme tarihleri, tahsis numaralarının son rakamlarına göre belirlenmiştir. Bağ-Kur emeklileri için de benzer bir ödeme takvimi mevcuttur.

4A SSK EMEKLİ MAAŞLARI ÖDEME TARİHLERİ Tahsis numarası son rakamı 9 olanların ödemesi ayın 17'sinde, Tahsis numarası son rakamı 7 olanların ödemesi ayın 18'inde, Tahsis numarası son rakamı 5 olanların ödemesi ayın 19'unda, Tahsis numarası son rakamı 3 olanların ödemesi ayın 20'sinde, Tahsis numarası son rakamı 1 olanların ödemesi ayın 21'inde, Tahsis numarası son rakamı 8 olanların ödemesi ayın 22'sinde, Tahsis numarası son rakamı 6 olanların ödemesi ayın 23'ünde, Tahsis numarası son rakamı 4 olanların ödemesi ayın 24'ünde, Tahsis numarası son rakamı 2 olanların ödemesi ayın 25'inde, Tahsis numarası son rakamı 0 olanların ödemesi ayın 26'sında yapılacak.

4B BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TARİHLERİ Tahsis numarası son rakamı 9, 7 ve 5 olanların ödemesi ayın 25'inde yapılacak. Tahsis numarası son rakamı 3 ve 1 olanların ödemesi ayın 26'sında gerçekleşecek. Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanların ödemesi ayın 27'sinde yapılacak. Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanların ödemesi ise her ayın 28'inde yapılacak.