Photo Gallery

Dikkat! Saklanmak İsteyeceğiniz 7 Zehirli Hayvan!

Doğa ana, güzelliklerinin yanı sıra, hayatta kalmak için ölümcül silahlar geliştirmiş canlılara da ev sahipliği yapıyor. Bunlar, tek bir dokunuşla veya ısırıkla insanı sonsuz uykusuna yatırabilecek kadar zehirli yaratıklar. İşte karşınızda, gezegenimizin derinliklerinde ve ücra köşelerinde gizlenen en ölümcül 7 zehirli hayvan:

Abone Ol

1. Denizin Şeytani Hayaleti Kutu Denizanası Avustralya'nın kristal berraklığındaki sularında saklanan bu hayalet gibi yaratık, dünyanın en zehirli deniz canlısı unvanını gururla (ve ölümcül bir şekilde) taşıyor.  Neredeyse görünmez olan kutu denizanasının dokunaçlarındaki zehir, insan kalbini dakikalar içinde durdurabilir. Şiddetli acı, felç ve ardından gelen ölüm...

2. Küçük Ölüm Makinesi Zehirli Ok Kurbağası Parlak renkleri ve minik boyutuyla aldatıcı bir güzelliğe sahip olan bu kurbağa, Güney Amerika yağmur ormanlarının derinliklerinde gizleniyor. Dokunmayın, yaklaşmayın, hatta nefes bile almayın! Derisindeki batrakotoksin zehri o kadar güçlü ki, bir insanı birkaç dakika içinde öldürebilir. Yerli kabilelerin ok uçlarını bu zehirle kaplamaları ise, ölümcül potansiyelini gözler önüne seriyor.

3. Mavi Halkalı Ahtapot Pasifik Okyanusu'nun ılık sularında saklanan bu küçük ahtapot,  tehdit edildiğinde ortaya çıkan parlak mavi halkalarıyla adeta bir uyarı sinyali veriyor. Zehri, sinir sistemini felç ederek nefes almayı durduran tetrodoksin içeriyor.  Ve en korkunç yanı mı?  Antidotu yok!

4. Sürüngen Dünyasının Kralı! Kral Kobra 5 metreyi aşan uzunluğuyla dünyanın en uzun zehirli yılanı olan kral kobra, Güney ve Güneydoğu Asya'nın kabusu. Tek bir ısırıkta bir fili bile öldürebilecek kadar güçlü bir zehre sahip. Sinir sistemini hedef alan bu zehir, felç ve ardından gelen acılı bir ölümü beraberinde getiriyor.

5. Taşın Altındaki Tehlike Taş Balığı Okyanus tabanında sinsice bekleyen bu usta kamuflaj ustası, dünyanın en zehirli balığı.  Adını, taşla olan inanılmaz benzerliğinden alan taş balığı, sırt yüzgecindeki dikenlerle zehrini enjekte ediyor.  Şiddetli acı, şok ve ölümle sonuçlanabilen bu zehre karşı zamanında müdahale şart.

6. Çölün Sessiz Katili Ölüm Avcısı Akrep Orta Doğu ve Kuzey Afrika'nın kavurucu çöllerinde yaşayan bu akrep, adını boşuna almamış. Dünyanın en zehirli akreplerinden biri olan ölüm avcısı, şiddetli ağrı, kas spazmları ve solunum yetmezliğine neden olan bir zehir taşıyor.  Isırığı, özellikle çocuklar ve yaşlılar için ölümcül olabiliyor.

7. Denizin Öldürücü Güzelliği Portekiz Gemisi Denizanasını andıran bu canlı, aslında bir koloni organizması.  Okyanus yüzeyinde zarifçe süzülen Portekiz Gemisi,  su altında onlarca metre uzayabilen zehirli dokunaçlara sahip.  Dokunuşları son derece acı verici olan bu canlı, insan vücudunda şiddetli yaralara ve alerjik reaksiyonlara neden olabiliyor.