Photo Gallery

Dünyanın En İlginç Gelenekleri İşte "Yok Artık!" Dedirten Kültür Şoku!

Dünya, uçsuz bucaksız bir kültür mozaiği gibi... Her bir parçası, kendine özgü renkleri, desenleri ve elbette gelenekleriyle bu mozaiğe ayrı bir güzellik katıyor. Ancak bazı gelenekler var ki, insanı şaşkınlıktan küçük dilini yutturacak cinsten! Hazır olun, çünkü şimdi dünya turumuza "Yok artık, gerçekten mi?" diyeceğiniz geleneklerle devam ediyoruz!

Abone Ol

Bebek Uçurma Ritüeli - Hindistan Hayır, yanlış duymadınız! Hindistan'ın bazı bölgelerinde bebekler, şans ve sağlık getirmesi için 50 metre yükseklikteki bir tapınağın çatısından aşağı bırakılıyor. Endişelenmeyin, aşağıda gergin çarşaf tutan bir grup erkek bebeği güvenli bir şekilde yakalıyor. Yine de, bu geleneği ilk kez görenlerin yaşadığı şoku tahmin edebiliyoruz!

Parmak Kesme Geleneği - Dani Kabilesi Papua Yeni Gine'deki Dani kabilesinde kadınlar, sevdikleri birini kaybettiklerinde acılarını göstermek için parmaklarının bir kısmını kesiyor. Bu acı verici ritüel, kaybın derinliğini ve ailenin birliğinin önemini simgeliyor.

Ateş Üzerinde Yürüme - Dünyanın Çeşitli Yerleri Alev alev yanan közlerin üzerinde yürümek... Kulağa imkansız gibi gelse de, bu ritüel dünyanın farklı kültürlerinde, farklı inanç sistemleriyle uygulanıyor. Katılımcılar, korkularını yenmek, inançlarını kanıtlamak veya şifa bulmak için bu tehlikeli geleneği yerine getiriyor.

Böcek Yemek - Birçok Kültürde Yaygın Kızarmış çekirge mi? Yoksa şekerli akrep mi? Dünyanın birçok kültüründe böcekler, protein kaynağı olarak görülüyor ve günlük beslenmenin bir parçası. Batı kültüründe gerçekten fazlasıyla garipsenen bu gelenek birçok ülkenin çerezi!!

Yılan Dansı - Hindistan Hindistan'ın bazı bölgelerinde, özellikle de Maharashtra'da, yılanlarla dans etmek oldukça yaygın bir gelenektir. Bu ritüel, yılanların kutsal kabul edilmesi ve onlara saygı gösterilmesi amacıyla yapılır. Yılan dansçıları, yılanları boyunlarına dolar ve onlarla korkusuzca dans eder. Bunu ülkemizde kaç kişi yapabilir?

Çamur Savaşı - Güney Kore Boryeong Çamur Festivali, Güney Kore'nin en popüler festivallerinden biridir. Katılımcılar, çamur dolu alanlarda kayar, çamur savaşları yapar ve çamur banyolarının tadını çıkarırlar. Çamurun cilt için faydalı olduğuna inanılan bu festival, binlerce turisti kendine çeker ve büyük bir coşkuyla kutlanır.

Ayı Dansı - Romanya Romanya'nın bazı bölgelerinde, özellikle de Karpat Dağları'nda, yeni yıl kutlamaları sırasında ayı kostümleri giyen insanlar, kötü ruhları kovmak ve iyi şans getirmek için dans ederler. Bu gelenek, pagan inançlarına dayanan eski bir ritüeldir.

Tahta Ayakkabı Yarışı - Hollanda Hollanda'nın bazı bölgelerinde, tahta ayakkabılarla yapılan yarışlar oldukça popülerdir. Katılımcılar, tahta ayakkabılarla belirli bir parkuru en hızlı şekilde tamamlamaya çalışırlar. Bu gelenek, Hollanda'nın ünlü tahta ayakkabılarının (klompen) kültürel önemini vurgular.

 Bebek Ağlatma Yarışması - Japonya Japonya'nın bazı bölgelerinde, sumo güreşçileri bebekleri kucaklarına alarak onları ağlatmaya çalışır. İnanca göre, en yüksek sesle ağlayan bebek, kötü ruhlardan arınır ve sağlıklı bir yaşam sürer.