Photo Gallery

Dünyanın En Zararlı 7 İçeceği Açıklandı: Uzmanlardan Uyarı!

Sağlık uzmanları, insan sağlığına ciddi zararlar verebilecek 7 içeceği sıraladı. Bu içecekler, gizli katkı maddeleri ve zararlı ürünler barındırıyor.

Abone Ol

1) Kola Kola, yüksek şeker içeriği ve zararlı katkı maddeleri nedeniyle liste başında yer alıyor. Fazla tüketimi, diyabet gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

2) Sıcak Çikolata Sıcak çikolatanın olumsuz etkileri çoğunlukla bazı türlerindeki yüksek yağ ve şeker oranları içermesi nedeniyle oluşur. Yüksek kalori, katı yağ ve şeker oranları nedeniyle obezite ve diş problemleri sağlık riskleridir.

3) Milkshake Uzmanlar özellikle içerisinde çikolatalı dondurma konulan milkshakelerin çocuklar için karaciğer düşmanı olduğu konusunda uyarıyor. Koruyucu madde içerebilen bu içecekler obeziteye neden olan yiyecekler kategorisinde değerlendiriliyor. İçinde dondrurma süt ve fıstık ezmesi bulunan milkshake'in bir büyük bardağı 2 bin kalori, 130 gram yağ, 253 gram şeker içeriyor. Milkshake tutkunlarına bu içeceği evde hazırlamaları ve haftada 2-3 bardaktan fazla tüketmemeleri öneriliyor. Dışarıda satılan milkshakeler pek çok zararlı madde içerebildiği gibi obeziteye de davetiye çıkarıyor.

4) Enerji İçeceği -Nabız hızı artışı -Düzensiz nabız veya çarpıntı -Artmış kan basıncı -Uyku bozuklukları -Fazla idrara çıkma. -Kan şekerinde yükseklik (bu yan etki, şeker içeren bütün içeceklerde bulunur)

5) Yapay Meyve Suları Aşırı tüketilen meyve suları ve asitli içecekler, fazla miktarda şekerin vücuda girmesiyle, kan şekerini yükselterek, şeker hastalığı ve obezite gibi hastalıklara da yol açabilmektedir. Şeker, tümör oluşumuna ve kanserin büyümesine neden olabilmektedir.

6) Alkol Kalpte ritim bozukluğuna, damar kireçlenmesine ve kalp yetersizliğine sebep oluyor. Alkol, çeşitli mide rahatsızlıklarına ve sindirim bozukluklarına neden olan etmenler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Uzun vadede gastrit, ülser ve mide iltihabına neden oluyor.

7) Süt Tozlu Kahve Kahveye katılan zararlı bileşenler arasında süt tozu en başta yer alıyor. Süt tozunun içerisinde bulunan melamin bileşeni karaciğer yağlanmasına yol açıyor. Süt tozu kadınlarda özellikle dolaşım sistemini bozarak selülit oluşumuna sebep oluyor.