Photo Gallery

Emekli Maaşlarındaki Refah Payı Kalkıyor Mu? İşte Cevabı...

Emekli maaşlarında refah payı sisteminin kaldırılacağına dair iddialar, son zamanlarda sosyal medya başta olmak üzere çeşitli haber kanallarında geniş yer buldu.

Abone Ol

Emekli maaşlarında refah payı sisteminin kaldırılacağına dair iddialar, son zamanlarda sosyal medya başta olmak üzere çeşitli haber kanallarında geniş yer buldu.

Bu iddialar, kamuoyunda büyük bir tartışma yaratırken, emeklilerin geleceğine dair endişeleri de beraberinde getirdi.

İletişim Başkanlığı, konuya ilişkin açıklama yaparak söylentilere son noktayı koydu.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile emekli maaşlarında refah payı sisteminin kaldırılacağına dair iddiaları kesin bir dille yalanladı.

Yapılan açıklamada,"Emekli maaşlarında önümüzdeki süreçte kesinti yapılması da söz konusu değildir. Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik yapılan manipülatif haberlere itibar etmeyiniz" ifadelerine yer verilerek, kamuoyunun bu tür asılsız haberlere itibar etmemesi gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, memur ve memur emeklileri için uygulanan refah payı sisteminin ortadan kaldırıldığına dair iddialar da İletişim Başkanlığı tarafından yalanlandı.

Açıklamada, "Memur ve memur emeklileri için uygulanan refah payı sisteminin ortadan kaldırıldığı iddiası da gerçeği yansıtmamaktadır. Dolayısıyla bahse konu haberlerde iddia edildiği gibi emekli maaşlarında önümüzdeki süreçte kesinti yapılması da söz konusu değildir" denilerek, kamuoyunun yanıltıcı bilgilere karşı dikkatli olması gerektiği belirtildi.

İletişim Başkanlığı'nın açıklamaları, emekli maaşları ve refah payı sistemi hakkında ortaya atılan iddialara karşı net bir duruş sergileyerek, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağladı.

Bu açıklamalar, piyasalarda oluşabilecek tedirginlik ve güvensizliğin önüne geçmeyi amaçlarken, manipülatif haberlere karşı bir uyarı niteliği taşıdı.

Öte yandan, "Misafir vergisi geliyor" iddialarına da yanıt veren İletişim Başkanlığı, bu türden asılsız haberlerin magazinsel bir yaklaşımla kamuoyuna sunulduğunu ve gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Kira geliri olan mal sahiplerinin beyanname vererek vergisini ödemesi gerektiği, ancak konutta ikamet eden sakinlerin dışında, evde başkalarının misafir edilmesinden kaynaklı herhangi bir vergi alınmasının söz konusu olmadığı açıklığa kavuşturuldu.

Bu açıklamalarla birlikte, emekli maaşları ve refah payı sistemi hakkındaki yanlış anlaşılmaların önüne geçilmiş oldu.

İletişim Başkanlığı'nın bu proaktif yaklaşımı, manipülatif haberlerle oluşabilecek yanlış algıları düzeltmeye yardımcı olurken, kamuoyunun doğru bilgilere ulaşmasını sağlıyor.