Photo Gallery

Emeklilere 10 bin TL ve bedava ekmek! SSK ve Bağ-Kur fark etmiyor

Abone Ol

İmamoğlu, Florya'daki İstanbul Planlama Ajansı (İPA) kampüsünde düzenlenen bir sunumda, kent yoksulluğuyla mücadele kapsamında 10 önemli projeyi paylaştı.

Projeler arasında, emeklilere yönelik olarak hane başına yıllık 10 bin TL pazar desteği ve Halk Ekmek büfelerinden günlük 1 ekmek alma hakkı gibi destekler dikkat çekiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin önceki dönemlerde 357 bin 742 haneye ulaşan ayni ve nakdi destek sayısını 2023 yılında 2 milyon 292 bin 797'ye çıkardığı belirtilirken, yeni dönemde bu sayının 4 milyon haneye ulaşması hedefleniyor.

Yeni evlenecek çiftlere tek seferlik 30 bin TL destek sağlanacağı ve Yenidoğan Destek paketinin üç katına çıkarılacağı gibi ailelere yönelik desteklerin de artırılacağı vurgulandı.

Tek asgari ücretle geçinen hanelere yönelik olarak ise yıl boyunca toplam 10 bin TL ulaşım desteği sunulacak.

Şehit ve gazi yakınlarına 5 bin TL nakdi destek sağlanacağı duyurusu, toplumun tüm kesimlerine yönelik geniş kapsamlı desteklerin bir parçası olarak öne çıktı.

Bu destekler, İstanbul'da yaşayan vatandaşların hayat kalitesini artırma ve ekonomik zorluklarla mücadele etme konusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Emeklilere yönelik olarak hane başına yıllık 10 bin TL pazar desteği ve günlük bedava ekmek alma hakkı gibi destekler, özellikle tek maaşla geçinen emekli vatandaşlar için büyük bir rahatlama sağlayacak.

İmamoğlu'nun bu projeleri, emeklilerin ekonomik güvencesini artırırken, yaşam standartlarını yükseltmeyi amaçlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal destek projeleri, "Daha Adil Bir İstanbul" vizyonu doğrultusunda kent yoksulluğuyla mücadelede önemli bir adım olarak görülüyor.

Bu projeler, sadece İstanbul'da yaşayan vatandaşların değil, tüm Türkiye'deki benzer durumdaki bireyler için de umuda neden oldu.