Photo Gallery

Emeklilere Bayram Öncesi Şok: İkramiyeler Son Anda İptal Edildi

Milyonlarca emekliye bayrama sayılı günler kala kötü haber geldi. Hükümetin emekliler için planladığı ödemeler son anda iptal edildi.

Abone Ol

Kurban bayramı öncesinde emeklilere yönelik planladığı 3 bin TL'lik ikramiyelerle haziran ayı maaşlarını birlikte ödeme kararından vazgeçildi.

Bu değişiklik, maaşlarını ve bayram ikramiyelerini bir arada almayı planlayan milyonlarca emekliyi hayal kırıklığına uğrattı.

Ödemeler Ayrı Tarihlerde Yapılacak

İlk olarak, bayram ikramiyeleri bugünden itibaren hesaplara yatırılmaya başlanırken, maaşlar ise bir sonraki hafta hesaplara aktarılacak.

Bu ani değişiklik, özellikle kurbanlık alışverişlerini planlayan emekliler arasında büyük bir hayal kırıklığına yol açtı.

İkramiyeler ve Maaşlar Farklı Zamanlarda Ödenecek

Bu yıl 3 bin lira olarak belirlenen bayram ikramiyeleri, 10-14 Haziran tarihleri arasında ödenecek. Öte yandan, emekli maaşları her ayın 17’si ile 26’sı arasında hesaba yatırılıyor. Geçen yıl Ramazan Bayramı'nda maaşlar ve bayram ikramiyeleri aynı anda ödenmişti ancak bu yılki planlar son anda iptal edilerek ikramiye ve maaşların ayrı tarihlerde ödeneceği belirtildi.

Geçen Yılki Uygulama Değişti

Geçen yılın aksine, bu yıl Ramazan Bayramı ödemelerinin zamanlaması farklılık gösteriyor.

SSK emeklilerine geçen yıl ödemeler 14-16 Nisan tarihinde yapılırken, Bağ-Kur emeklilerine ise maaş ödemeleri 17-18 Nisan’da gerçekleşmişti. Sosyal medyada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yönelik sert eleştiriler yükseliyor. Emekliler, "Kasada para mı yok? Neden emeklileri bayram öncesi telaşa sokuyorsunuz?" şeklinde tepkilerini dile getiriyor.

Ödemeler Aşamalı Olarak Yapılacak Ödemelerin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için yaklaşık 17 milyon emeklinin ödemeleri aşamalı olarak yapılacak.