Photo Gallery

Emeklilere Müjdeli Haber! Fatih Portakal Canlı Yayında Duyurdu! AK Partili ve CHP'li İsimlerden Seyyanen Zam İddiası

31 Mart yerel seçimlerine günler kala, emeklilerin maaşlarında yapılması beklenen seyyanen zam iddiaları kamuoyunun gündemine oturdu.

Abone Ol

31 Mart yerel seçimlerine günler kala, emeklilerin maaşlarında yapılması beklenen seyyanen zam iddiaları kamuoyunun gündemine oturdu.

Bu beklentiyi artıran açıklamalar, AK Parti kanadından peş peşe geldi.

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey’in ardından, Turgut Altınok ve Fatih Şahin’in yapmış olduğu açıklamalar, milyonlarca emekli vatandaşın yüzünü güldürecek gibi duruyor.

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız ile konuştum, emeklilerle ilgili bütçe imkanlarına göre iyileştirme yapılacak. Hiçbir emeklimizi mağdur etmeyeceğiz" dedi.

Ancak Altınok, bayram ikramiyesiyle ilgili kesin bir rakam vermekten kaçınarak, detayların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmasının daha uygun olacağını belirtti.

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin ise katıldığı bir televizyon programında, emeklilerin beklentileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Şahin, "Vatandaşımızın derdi neyse, gündemi neyse bize ne geliyorsa biz bunu masaya koyup değerlendirmemizi yapıyoruz. Bununla ilgili çalışmalar olgunlaştığında Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyu ile paylaşacaktır" ifadelerini kullanarak, emeklilere yönelik iyileştirmelerin sinyalini verdi.

Kulislerde emeklilere 31 Mart yerel seçimleri öncesinde 5 bin TL seyyanen zam yapılacağı konuşulurken, bu iddiaların gerçekleşip gerçekleşmeyeceği büyük bir merak konusu oldu.

Gazeteci Fatih Portakal da, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Emeklilerle ilgili şu bilgiyi vereyim. Bir sürpriz olabilir. Hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan, seyyanen zam açıklayabilir. İddialar bu şekilde" diyerek, emekliler arasında bir beklenti oluşturdu.

Bu açıklamalar, özellikle ekonomik zorluklarla mücadele eden emekliler için umut verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Seyyanen zam yapılması halinde, milyonlarca emeklinin yaşam standartlarında önemli bir iyileşme bekleniyor.

İddiaların gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini görmek için gözler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı açıklamalara çevrildi.